Van Oostveen: 'Besluiten over Jupiler League voorbarig'

Bert van Oostveen is niet gelukkig met de berichten die donderdagmiddag naar buiten zijn gekomen over de toetreding van enkele beloftenteams in de Jupiler League. De directeur van de KNVB noemt de besluitvorming voorbarig.

Van Oostveen: 'Besluiten over Jupiler League voorbarig'

Van Oostveen is op de hoogte van de uitkomst van de bijeenkomst van de Coöperatie Eerste Divisie waar verzet rees tegen de maatregel. De zestien clubs zijn onder protest akkoord gegaan dat beloftenteams hun opwachting maken in de Eerste Divisie. De kans op toetreding van Topklassers in de tweede afdeling van het betaalde voetbal wordt nog steeds klein geacht.

'Alles wat naar buiten is gekomen is echter voorbarig. Maandag kom ik met de raad van commissarissen van de KNVB bijeen en gaan we alles bespreken. Wij hebben als KNVB ook nog zelfstandige bevoegdheid', aldus Van Oostveen tegen Voetbal International.

'Wij gaan het hele traject met Achilles '29 en Katwijk (de zondag- en zaterdagkampioen die spelen om de algehele amateurtitel, red.) niet zomaar aan de kant zetten', meldt Van Oostveen over het promotierecht voor deze clubs. 'Ik begrijp niet goed dat als je drie jaar lang natuurlijke promotie en degradatie nastreeft, dat je dan nu ineens alles overboord gooit.'

'Verder snap ik niet waarom de Eerste Divisie niet naar twintig clubs wil', gaat de KNVB-directeur verder. 'Ze zijn in vier jaar tijd zelfs van twintig naar zestien clubs gegaan. Maar goed, dit was de uitgelezen kans om versnelde promotie en degradatie door te voeren. Waarom dan nu ineens dwarsliggen?' (Marco Timmer)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen