Van noodverbanden naar luxeproblemen: Klopp heeft weer iets te kiezen

Reacties

Hoewel Andy Robertson er voorlopig even uitligt bij Liverpool heeft manager Jürgen Klopp richting de seizoenstart weer iets te kiezen in zijn achterhoede. In de oefenwedstrijd tegen Osasuna van maandag maakten onder anderen nieuwkomer Ibrahima Konaté en voormalig Willem II'er Kostas Tsimikas een goede indruk.

Van noodverbanden naar luxeproblemen: Klopp heeft weer iets te kiezen
© Pro Shots

Klopp had vorig seizoen lang niet altijd iets te kiezen in de verdediging. Sterker nog, de blessureproblemen bij Liverpool waren dusdanig ernstig dat middenvelders Fabinho en Jordan Henderson als noodverband achterin moesten spelen. Onder anderen Virgil van Dijk, Joel Matip en Joe Gomez keken toe door blessures. Mede daardoor werden Ozan Kabak, die inmiddels alweer is teruggekeerd naar Schalke 04, en Ben Davies aangetrokken. Deze zomer kwam daar Konaté bij.

De 22-jarige verdediger die overkwam van RB Leipzig startte maandag tegen Osasuna en maakte een prima indruk. Konaté kwam nauwelijks in de problemen tegen de Spaanse ploeg. In de wetenschap dat Van Dijk en Gomez bijna helemaal terug zijn, krijgt Klopp zelfs te maken met luxeproblemen. Konaté genoot ondertussen van zijn eerste wedstrijd op Anfield, waar veertigduizend fans op de tribune zaten.

'Om eerlijk te zijn vind ik het moeilijk om uit te drukken wat ik voelde toen ik voor het eerst het veld opstapte', zei Konaté op de clubsite van Liverpool. 'Het voelt fantastisch en ik ben erg blij om mijn eerste minuten te maken op Anfield. Vandaag was het al geweldig, laat staan als we hier in de Premier League of Champions League spelen. Ik denk dat we een goede wedstrijd speelden. Ik ben ook tevreden over mijn eigen optreden.'

Ondertussen solliciteerde Tsimikas naar een basisplaats voor de eerste competitiewedstrijd, komende zaterdag uit bij Norwich City. Robertson gaat die wedstrijd niet halen door de enkelblessure die hij zondag opliep tegen Athletic Club. Tsimikas speelde vorig seizoen slechts een paar minuten in de Premier League. Tijdens de voorbereiding maakte de Griek een goede indruk. 'Osasuna was voor Tsimikas de laatste test en die doorstond hij probleemloos', schreef The Liverpool Echo.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.