Van Nistelrooy steunt oproep voor eretitel Van der Kuijlen

Reacties

Moet de nationale topscorerstrofee vernoemd worden naar Willy van der Kuijlen, de topschutter aller tijden? In de VI Opinie van deze week zegt VI-redacteur Simon Zwartkruis volmondig 'ja'. Hij krijgt bijval van onder anderen Ruud van Nistelrooy.

Van Nistelrooy steunt oproep voor eretitel Van der Kuijlen
© Pro Shots

'EENS!', tweet de voormalig topspits van onder meer PSV en Manchester United woensdagochtend. Eerder liet Roy Makaay al bij ESPN weten dat hij het een goed idee vindt als de topscorerstitel in de Eredivisie wordt vernoemd naar PSV-icoon Van der Kuijlen, die vorige week op 74-jarige leeftijd overleed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Makaay haalde het voorbeeld aan van de Trofeo Pichichi in Spanje, de prijs die jaarlijks door de krant Marca wordt uitgedeeld aan de topscorer. De trofee is sinds 1929 vernoemd naar de bijnaam van Rafael Moreno Aranzadi, spits van Athletic Bilbao die op 29-jarige leeftijd overleed.

Poll (gesloten) Moet de topscorerstitel in de Eredivisie worden vernoemd naar Willy van der Kuijlen?
  • 95% Ja (1.840 stemmen)
  • 5% Nee (94 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.