Van Nistelrooij voert twee wijzigingen door bij PSV, De Jong start

Reacties

Luuk de Jong is fit genoeg om te starten in de uitwedstrijd van PSV tegen FC Volendam. De spits vormt zondagmiddag een voorhoede met Johan Bakayoko en Xavi Simons.

Van Nistelrooij voert twee wijzigingen door bij PSV, De Jong start
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
2 - 3
PSV
PSV

De Jong viel vorige week zaterdag uit in de thuiswedstrijd van PSV tegen Excelsior, dat met 4-0 verslagen werd. De 32-jarige aanvaller werd toen halverwege vervangen door Guus Til, maar herstelde deze week goed. Vrijdag meldde Ruud van Nistelrooij dat De Jong weer klaar is om te spelen. De captain blijkt ook weer fit genoeg om te starten.

Op het middenveld kiest de coach van PSV opnieuw voor Joey Veerman en Érick Gutiérrez als duo in de rug van een nummer 10.  Dat gaat ten koste van Ibrahim Sangaré, die voor de derde keer op rij reserve is bij PSV in de Eredivisie. De rol van aanvallende middenvelder wordt dit keer ingevuld door Guus Til. Met Simons wordt geschoven, hij zal als verkapte buitenspeler spelen, waardoor Fábio Silva op de bank zit.

Naast Til is Jarrad Branthwaite ten opzichte van vorige week het andere nieuwe gezicht in de basis bij PSV. De Engelsman krijgt links in het centrum de voorkeur boven Olivier Boscagli. Het passeren van Boscagli zou mogelijk te maken hebben met het moeten spelen op kunstgras. Het team van Van Nistelrooij hoopt met een overwinning de druk op Ajax op te voeren in de strijd om plek twee. De rivalen hebben met nog zes speelrondes te gaan evenveel punten.

Opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Gutiérrez, Til, Veerman; Bakayoko, De Jong, Simons.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.