Van Nistelrooij komt met cryptisch antwoord op vraag over Veerman in Oranje

Reacties

Ruud van Nistelrooij hoopt dat Joey Veerman zijn goede vorm vasthoudt. De middenvelder van PSV werd vrijdag opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België. Van Nistelrooij noemde de uitverkiezing een 'goede stimulans' en sprak ook over het interlandperspectief van Xavi Simons.

Van Nistelrooij komt met cryptisch antwoord op vraag over Veerman in Oranje
© Pro Shots

FC Twente
FC Twente
2 - 1
PSV
PSV

Toen Van Nistelrooij vlak voor de wedstrijd tegen FC Twente werd gevraagd of hij verrast was door de plek van Veerman in het keurkorps, reageerde hij wat cryptisch. 'Nee, ik wacht eigenlijk op de volgende selectie', zei hij voor de camera van ESPN. Van Nistelrooij lichtte niet toe of hij daarmee doelde op de definitieve selectie, of dat hij wellicht meer PSV'ers verwacht bij Oranje richting het WK. Hij zei wel dat Veerman nog niet verzekerd is van een plek in de definitieve selectie. 

'Daar moet hij zijn prestaties voor op peil houden. Dat doet hij nu. Dan maakt hij zeker kans, anders zit je niet bij de voorselectie', antwoordde de trainer. 'Hij moet het zelf afdwingen, dan kan de bondscoach daar een goed oordeel over vellen. Als hij de prestaties vasthoudt, en daar is de voorselectie een goede stimulans voor, kan het zeker.' Een andere PSV'er die in goede vorm verkeert, Simons, werd geselecteerd voor Jong Oranje. Van Nistelrooij leek er wel begrip voor te hebben dat de jongeling nog niet naar het 'grote' Oranje mag.

'Stapje voor stapje mag ook wel', gaf de oefenmeester aan. 'Wat hij heeft laten zien, is natuurlijk goed. Hij wil zich iedere dag verbeteren en daar werkt hij keihard aan. Hij werkt aan alle facetten van het prof zijn. Dat hij bij Jong Oranje zit, is ook een mooie stimulans voor hem.' Tot slot ging Van Nistelrooij in op de fitheid van Anwar El Ghazi, die op de bank begint in Enschede. 'Hij is fit, anders neem ik hem niet mee. Vandaar dat hij erbij is. Hij moet nog wel echt landen. Het is belangrijk dat hij onderdeel wordt van de groep. Hij heeft pas twee keer meegetraind. Hij is fit en kan zeker minuten maken, maar we moeten er wel mee opletten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.