Van Gaal zorgt met Noppert voor enorme verrassing in voorselectie Oranje

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Andries Noppert, Pascal Struijk en Joey Veerman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels met Polen en België. Omdat dat de laatste twee wedstrijden van Oranje zijn vóór het WK kondigde Van Gaal al aan dat de huidige selectie veel zal lijken op die van het WK.

Van Gaal zorgt met Noppert voor enorme verrassing in voorselectie Oranje
© Pro Shots
Polen
Polen
0 - 2
Nederland
Nederland

Ajax-spits Brobbey en PSV-middenvelder Veerman lieten zich de voorbije weken in de Eredivisie al zien. Dat Ajax-middenvelder Taylor en Leeds United-verdediger Pascal Struijk op de spelerslijst staan, is een stuk verrassender. De grootste verrassing is Noppert, die als doelman van SC Heerenveen een uitstekende seizoenstart kende. De van Go Ahead Eagles overgekomen sluitpost kreeg pas één tegentreffer in vier duels. Ook Remko Pasveer is op de lijst gezet, in augustus 2021 zat de ervaren Ajax-doelman ook al bij de voorselectie.

Behalve het genoemde vijftal en Pasveer heeft ook Jeremie Frimpong nog geen interlands achter zijn naam staan. De wingback van Bayer Leverkusen zat in maart bij de voorselectie, maar moest toen geblesseerd afhaken.

Struijk toont zich dit nog prille seizoen bij Leeds United als een uiterst betrouwbare linksback, terwijl Taylor onder coach Alfred Schreuder bij Ajax op het middenveld een basisplaats bemachtigd heeft. Dat gaat in Amsterdam onder anderen ten koste van Davy Klaassen, die wel nog in de voorselectie is opgenomen. Net als Klaassen zit ook Memphis Depay in een moeilijke situatie. Hij besloot bij Barcelona te blijven, terwijl hij te maken heeft met moordende concurrentie en niet bepaald eerste keus is. Ook Ryan Gravenberch speelt lang niet alles bij zijn nieuwe club Bayern München. Toch heeft Van Gaal Memphis, Klaassen en Gravenberch op zijn lijst gezet.

Tijdens de vorige interlandperiode was het selecteren van Vincent Janssen de grote verrassing van Van Gaal. De inmiddels naar Antwerp overgestapte spits zit opnieuw bij de voorselectie. 

Op 22 september staat het uitduel met Polen op het menu in de Nations League. Drie dagen later komt België op bezoek. In die wedstrijden zal blijken of de formatie van Van Gaal de koppositie in Groep 4 behoudt.

Vervolgens kan het vizier op het WK in Qatar. Op 21 november opent Oranje Groep A met een wedstrijd tegen Senegal. Daarna zijn in de poulefase Ecuador en Qatar de tegenstanders.

Van Gaal liet in juni tijdens de vorige interlandperiode al doorschemeren dat de selectie in september veel zou gaan lijken op het 26-koppige keurkorps dat hij mee zal nemen naar Qatar. 'Zoveel mogelijk, want het is kortdag', antwoordde Van Gaal destijds op de vraag of nu al met zijn WK-selectie wil aantreden. 'Nagenoeg. Dat heb ik vanmorgen nog eens uitgelegd aan de spelers. Maar, daarbij is het woordje nagenoeg wel dik onderstreept', zei hij toen nog.

Over twee weken maakt Van Gaal zijn definitieve selectie bekend.

De volledige voorselectie van 32 man:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nederland
Nederland
1 - 0
België
België
UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.