PSV kan met moordend schema CL-kater wegspoelen

Reacties

Vijf wedstrijden in twee weken, een interlandbreak en dan nog elf wedstrijden in zes weken. Tijd om bij de pakken neer te zitten na de mislukte Champions League-kwalificatie is er niet bij PSV.

PSV kan met moordend schema CL-kater wegspoelen
© Pro Shots

Het mooie van voetbal is dat er altijd weer een wedstrijd komt en dat er geen tijd is om lang bij de pakken neer te zitten. PSV kent met Arsenal, Bodø/Glimt en FC Zürich bijvoorbeeld een mooie, maar uitdagende loting voor de Europa League en het schema zal de komende maanden tot het WK moordend zijn. Van Nistelrooij heeft natuurlijk ook gelijk als hij stelt dat PSV nog alles heeft om voor te spelen. Waarbij de kampioensrace uiteraard het belangrijkst is. Want na vier titelloze jaren moet de schaal dit seizoen eindelijk weer eens naar Eindhoven komen.

Maar PSV heeft zichzelf door het mislopen van Champions League-voetbal op dat vlak een zeer slechte dienst bewezen. Want dat het spelen van donderdag/zondag invloed gaat hebben in de titelstrijd, is welhaast een zekerheid. Dat heeft het grote onderzoek van Raymond Verheijen niet alleen aangetoond, het was vorig seizoen bij PSV in de competitie ook duidelijk zichtbaar. Na de 2-1 nederlaag tegen AS Monaco verloren de Eindhovenaren vervolgens met 5-0 van Ajax in Amsterdam. Dat een goed resultaat wel mogelijk is, bewees PSV overigens in de bekerfinale die het van Ajax won drie dagen na uitschakeling in de Conference League.

Overwinteren
Dat het lastiger is dan met meer rust is echter overduidelijk een feit. Na slechts twee rustdagen neemt de kans op winst namelijk met veertig procent af, krijgt de club 75 procent meer tegendoelpunten in het laatste half uur en maakt zij zelf zeventig procent minder goals. Europees overwinteren en het bekertoernooi winnen zijn de andere doelen die Van Nistelrooij met zijn team zal willen realiseren. Zijn de resultaten in de Eredivisie en de Europa League goed en speelt PSV goed en herkenbaar voetbal, dan wordt de pijn van het opnieuw mislopen van de Champions League vanzelf naar de achtergrond verdreven. Maar van de fouten die in de aanloop naar de kwalificatie zijn gemaakt, moet de club wel leren. Dat het heel duur leergeld is, hoeft niemand de clubleiding van PSV uit te leggen.

PSV voetbalt nu op donderdag 3 november in de Europa League om 21.00 uur boven in Noorwegen tegen Bodø/Glimt, om het vervolgens met die wedstrijd en de lange reis in de benen de zondag erna op te nemen in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Daarover klagen zou echter gek zijn, aangezien PSV zelf verantwoordelijk is voor het feit dat het niet in de Champions League, maar in de Europa League speelt.

Lees in de VI van deze week en op VI PRO meer over de week van PSV:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.