Van Nistelrooij denkt na vraag over Simons met glimlach terug aan eerste gesprek

Reacties

Of PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zich ook weleens verkeek op de snelheid van Xavi Simons? Met een brede glimlach antwoordde hij dat dit natuurlijk niet het geval was. De coach had uiteraard genoeg andere redenen om te glimlachen na het resultaat in de topper tegen Ajax.

Van Nistelrooij denkt na vraag over Simons met glimlach terug aan eerste gesprek
© ESPN
PSV
PSV
3 - 0
Ajax
Ajax

'Ik vond dat wij stuk voor stuk klaar waren om te strijden', wierp Van Nistelrooij bij ESPN een blik op zijn team. 'Om alles te geven, om vanuit een gezamenlijk plan dat uit te voeren. Ik ben trots op dit team.'

Samen met Ibrahim Sangaré en Luuk de Jong kreeg Xavi Simons een hoog rapportcijfer voor zijn optreden tegen Ajax. De aanvaller blonk opnieuw uit met enkele acties op hoge snelheid. Van Nistelrooij kent zijn smaakmaker als geen ander, blijkt wel uit een anekdote die hij zelf vertelde na een vraag over de snelheid van Simons.

'In de eerste gesprekken die ik met hem had om hem te overtuigen naar PSV te komen, heb ik met hem gesproken over zijn snelheid en zijn omschakeling.' Dat kwam als een verrassing voor Simons. 'Hij vond het grappig, omdat niet heel veel mensen daar met hem over spraken. Ik vond dat heel belangrijk, bij allebei de schakelmomenten. Bij zowel balverlies als balwinst is hij heel goed.'

PSV is door de overwinning op Ajax de nieuwe nummer twee van de Eredivisie, volgende week kunnen de Eindhovenaren ook de TOTO KNVB-beker winnen. Net als vorig jaar is Ajax de tegenstander in de eindstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.