Van Marwijk teleurgesteld met gelijkspel: 'We verdienden de winst'

Bert van Marwijk kijkt met gemengde gevoelens terug op het duel van Australië met Denemarken (1-1). The Socceroos pakten het eerste punt in Groep C van het WK, maar hadden zeker in de tweede helft genoeg kansen om te winnen.

'Na de wedstrijd tegen Frankrijk was ik ook teleurgesteld en trots, omdat we meer verdienden', zei Van Marwijk op de persconferentie. 'De realiteit is dat we maar één punt hebben, maar we verdienden er vier over deze twee duels. Buiten het eerste kwartier waren we beter en kregen we meer kansen. We verdienden de winst, dus ik ben teleurgesteld.'

Na de vroege tegentreffer herpakte Australië zich, zag ook Van Marwijk. 'Na vijftien minuten begonnen we te spelen zoals we willen. Van achteruit opbouwen en de vrije man zoeken op het middenveld. Daarvoor waren we wat onrustig. Daarna voetbalden we en speelden we met vertrouwen. We vonden steeds de vrije man en daardoor controleerden we grote delen van de wedstrijd. In de tweede helft speelden we echt goed. Het is ontzettend jammer dat we niet vaker scoorden.'

Australië heeft met één punt nog kans op het bereiken van de achtste finale, maar Van Marwijk wilde nog niet op de zaken vooruitlopen. 'Het belangrijkste is dat we van Peru moeten winnen. Op al het andere heb ik geen invloed dus daar heb ik geen aandacht voor.'