Van Marwijk selecteert één 'nieuweling': Van Bommel

Mark van Bommel staat op het punt zijn interlandloopbaan te hervatten. Bondscoach Bert van Marwijk heeft de middenvelder van Bayern München opgenomen in de voorlopige selectie voor de oefeninterland tegen Rusland op 20 augustus in Moskou.

Van Marwijk selecteert één 'nieuweling': Van Bommel

Van Marwijk stelde een groep samen van negentien spelers. Van Bommel, die na het WK 2006 eerst niet meer werd opgeroepen en daarna weigerde om nog onder Marco van Basten te spelen in Oranje, is de enige die niet van de partij was op het EK.

Dat betekent dat Clarence Seedorf, die vlak voor EURO 2008 eveneens bedankte, voorlopig geen rentree maakt in het Nederlands elftal. Van de EK-selectie ontbreken Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooy (beiden gestopt), Wilfred Bouma en Wesley Sneijder (geblesseerd) en Mario Melchiot (gepasseerd).

Van Marwijk maakt 15 augustus bekend hoe de definitieve selectie voor het duel met de Russen er uitziet. Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Tim de Cler (Feyenoord), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Joris Mathijsen (Hamburger SV), André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (Schalke 04), Nigel de Jong (Hamburger SV), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen