Psycholoog moet opvliegende Van Bommel temperen

Voetballend is er op Mark van Bommel weinig aan te merken, vindt Bayern München. Maar qua zelfbeheersing mankeert er nogal wat aan. Weet ook de Limburger, die de hulp van een psycholoog inschakelt om wat te doen aan zijn lichtontvlambaarheid.

Psycholoog moet opvliegende Van Bommel temperen

'Dat moet eruit', zegt Van Bommel in Kicker. De 31-jarige middenvelder heeft in Duitsland rap een reputatie verworven met zijn opvliegende gedrag. Tijdens de 56 competitieduels die hij in actie kwam voor Bayern, incasseerde hij negentien gele kaarten en twee rode prenten.

Door de UEFA kreeg hij in het seizoen 2006/07 al eens een schorsing opgelegd vanwege een beledigend armgebaar in een Champions League-duel met Real Madrid. En tijdens de afgelopen competitie moest hij met rood van het veld toen hij in een wedstrijd tegen Hamburger SV de scheidsrechter trakteerde op een soortgelijk armgebaar.

Coach Jürgen Klinsmann heeft er bij Van Bommel op aangedrongen te werken aan zijn zelfbeheersing. De middenvelder gaat dan ook met sportpsycholoog Philipp Laux, die behoort tot de staf van Klinsi, aan de slag. 'Het is mijn eigen schuld dat ik dit stempel heb. Ik werk eraan om het te veranderen', vertelt Van Bommel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen