Van Marwijk oppert andere aanpak nationale ploegen

De blessure van Rafael van der Vaart heeft Hamburger SV-trainer Bert van Marwijk ertoe gebracht een idee te opperen om de overbelasting van internationals tegen te gaan.

Van Marwijk oppert andere aanpak nationale ploegen

Van der Vaart keerde geblesseerd terug van zijn verplichtingen met het Nederlands elftal. Aan de oefenwedstrijd tegen Colombia hield de spelmaker een enkelblessure over die hem naar verwachting zeker een maand aan de kant houdt.

Maar net als Van der Vaart zelf - 'Ik herstel snel' – rekent Van Marwijk erop dat hij sneller weer een beroep kan doen op zijn aanvoerder dan de artsen verwachten. 'Ik denk niet dat hij vier weken buitenspel staat', tekende MOPO op uit de mond van de trainer.

'Ik heb de enkel gezien en mijn gevoel zegt me dat het herstel sneller gaat. Maar misschien zeg ik dat alleen maar, omdat ik het zo irritant vind dat hij ontbreekt', aldus Van Marwijk aan de vooravond van het thuisduel met Hannover 96 van zondag.

Overbelasting
De blessure van Van der Vaart is voor Van Marwijk aanleiding de overbelasting van de internationals aan te kaarten. De gewezen Oranje-bondscoach heeft wel een idee hoe het kan worden tegengegaan.

Van Marwijk zou het goed vinden als de nationale ploegen wel bij elkaar komen, maar dan voor gezamenlijke trainingen in plaats van vriendschappelijke wedstrijden. 'Daarvan profiteert iedereen. Maar het geld speelt inmiddels een grote rol.'

'Daarom kan ik mijn mening wel luidkeels gaan verkondigen, maar er zal weinig gehoor voor zijn', aldus de HSV-trainer. 'Maar er gaat een moment komen dat er iets veranderd moet worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen