Kreuzer: 'Gemis van sterk spelende Van der Vaart doet pijn'

Hamburger SV moet het de komende weken stellen zonder de creativiteit van Rafael van der Vaart. De spelverdeler van Die Rothosen scheurde in de oefeninterland tegen Colombia (0-0) zijn enkelbanden.

Kreuzer: 'Gemis van sterk spelende Van der Vaart doet pijn'

Dat Van der Vaart mogelijk pas na de winterstop weer in actie komt is een bittere pil voor de ploeg van trainer Bert van Marwijk. 'Het gemis van Van der Vaart doet pijn. Zeker omdat hij in de afgelopen weken zeer sterk speelde', zegt technisch directeur Oliver Kreuzer over de aanvoerder van HSV.

Overigens hoopt Van der Vaart nog voor de winterse onderbreking in actie te komen. 'Ik ga proberen om in de laatste wedstrijd van het jaar tegen FSV Mainz 05 weer op het veld te staan', aldus Van der Vaart. 'Ik zal er in ieder geval alles aan doen om zo snel mogelijk weer fit te zijn.'

Van der Vaart was bezig aan een uitstekend seizoen in Hamburg. De club herpakte zich sterk sinds de komst van Van Marwijk, maar deed dat onder meer door enkele goede optredens van de 109-voudig international van Oranje.

Sterker, de fans spraken zelfs van 'de beste Rafa ooit.' Van der Vaart speelde dit seizoen elf competitieduels, waarin hij zes keer trefzeker was namens de nummer veertien van de Duitse Bundesliga. Komende zondag neemt HSV het in eigen huis op tegen Hannover 96.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen