Van Marwijk met Saudi-Arabië nog niet zeker van WK na thriller

Saudi-Arabië en Bert van Marwijk hebben een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om een WK-ticket. Tegen directe concurrent Australië verloor het land met 3-2. Hierdoor is het ongekend spannend in de kwalificatieperiode voor het eindtoernooi in Rusland.

De kwalificatiewedstrijd begon dramatisch voor de manschappen van Van Marwijk. Doelman Yasser Al Mosailem gleed uit tijdens het nemen van een uittrap en leverde de bal zo in bij Tomi Juric. De voormalig speler van Roda JC nam op de rand van de zestien aan en maakte al in de zevende minuut het kolderieke doelpunt. Saudi-Arabië toonde echter ruggengraat en na 23 minuten viel de 1-1 na een mooie en snel uitgevoerde aanval.

Australië liet zich niet uit het veld slaan en kwam via opnieuw Juric voor de tweede keer op voorsprong. De spits kopte een scherp aangesneden voorzet op knappe wijze in de verre hoek: 2-1. Dit leek de ruststand te worden in Adelaide, maar na opnieuw een mooie aanval kwam Saudi-Arabië op 2-2. In de tweede helft liet Tom Rogic zien dat het nog niet klaar was met de mooie doelpunten. De Australische middenvelder van Celtic ramde van twintig meter de 3-2 in de kruising. Na een hectische slotfase bleek dit ook de eindstand te zijn.

Door de nederlaag van Saudi-Arabië stijgt de spanning in strijd om een WK-ticket naar een ongekende hoogte. Australië, Japan en Saudi-Arabië maken tegen elkaar uit wie als de nummer één en twee rechtstreeks naar het mondiale eindtoernooi in Rusland gaan. De drie landen staan op zestien punten, alhoewel Japan een wedstrijd minder speelde. Het groepshoofd komt nog uit tegen Australië en Saudi-Arabië.