Van Marwijk: 'Ik hoop en denk dat we in Kazan kunnen blijven'

Reacties

Hoewel Australië het niet meer in eigen hand heeft, is bondscoach Bert van Marwijk ervan overtuigd dat The Socceroos zich dinsdag voor de achtste finale van het WK in Rusland plaatsen. Het zou een prestatie van formaat zijn.

Van Marwijk: 'Ik hoop en denk dat we in Kazan kunnen blijven'

Australië moet na de nipte 2-1 nederlaag tegen Frankrijk en het 1-1 gelijkspel tegen Denemarken dinsdag in het laatste groepsduel winnen van Peru en hopen dat de Fransen tegelijkertijd hun sportieve plicht doen tegen de Denen. In dat geval komt het qua punten gelijk met Denemarken (nu tweede in Groep C met vier punten) en bepaalt het doelsaldo wie verder gaat.

Volgens Van Marwijk hoeft zijn ploeg nog niet naar huis. 'Ik hoop en denk dat we hier in Kazan kunnen blijven', vertelde de 66-jarige trainer tegen Australische media. 'Ik denk dat de spelers van Frankrijk ook hun trots hebben. Ze hebben twee keer gewonnen, maar ze speelden niet goed en willen aan de hele wereld laten zien dat ze een van de beste teams zijn.'

Hiddink
Het lijkt er inderdaad op dat de Australiërs op hulp van de Fransen kunnen rekenen, afgaande op de uitspraken van bondscoach Didier Deschamps na de 1-0 zege op Peru. Doet Australië zelf ook wat het moet doen, dan zou Van Marwijk de prestatie van Guus Hiddink evenaren. Onder diens leiding haalde Australië op het WK 2006 de achtste finale, de beste prestatie tot nu toe.

Guus Hiddink troost de spelers van Australië na de uitschakeling in de achtste finale van WK 2006 tegen de latere wereldkampioen Italië.
Guus Hiddink troost de spelers van Australië na de uitschakeling in de achtste finale van WK 2006 tegen de latere wereldkampioen Italië.

Omdat de selectie van Hiddink destijds veel meer spelers uit de Europese topcompetities kende – de spelers van toen staan bekend als de gouden generatie – zou het een topprestatie van Van Marwijk zijn als hij de groepsfase overleeft. Los van dat wordt hij al geloofd voor de manier waarop Australië zich dit WK presenteert. Hij is er de man niet naar daarmee te pronken.

'Ik ben niet het type dat de hele dag trots rondloopt', reageerde Van Marwijk nuchter op de complimenten van de Australische pers. 'Ik heb jullie al geprobeerd uit te leggen dat als je een goede organisatie kan neerzetten, je niet altijd de beste spelers nodig hebt. De laatste stap die we nog moeten zetten is dat we onszelf belonen voor het werk dat we hebben geleverd.'

Stand Groep C

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.