Van Iperen is in stabiele toestand en buiten levensgevaar

Reacties

De Nederlandse voetballer Donny van Iperen verkeert niet in levensgevaar, meldt zijn club FC Zimbru. De voormalig verdediger van onder meer Telstar en Go Ahead Eagles kwam zaterdag in botsing met de doelman van Dinamo-Auto Tiraspol. Hij werd op het hoofd geraakt en vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand is inmiddels stabiel. 

Van Iperen is in stabiele toestand en buiten levensgevaar

Het incident vond plaats na tien minuten spelen. Van Iperen wilde de bal binnenkoppen na een vrije trap van ploeggenoot Maxim Mihaliov. Doelman Dallian Allogho van Dinamo-Auto kwam zijn doel uit om de bal weg te boksen met twee vuisten. Van Iperen bleef op de grond liggen en het werd doelman Allogho als eerste duidelijk dat er sprake was van een ernstige situatie.

Medici verzamelden zich om Van Iperen, die uiteindelijk van het veld werd getild. Spelers keken geschokt toe. Op beelden van het incident lijkt het erop dat Van Iperen op de zijkant van zijn hoofd werd geraakt door de doelman. De club van Van Iperen schreef in een eerste statement dat 'alle gedachten' uitgaan naar de Nederlander. Zondagmiddag wordt eraan toegevoegd dat Van Iperen in stabiele toestand is in een ziekenhuis in Chisinau. 

'Na de laatste onderzoeken, die vanochtend zijn uitgevoerd, kondigt het medische team, bestaande uit de beste artsen van het land, aan dat de toestand van de speler stabiel is, en dat hij buiten levensgevaar is', meldt zijn club. 'Hoewel hij nog bewusteloos is, lieten de artsen ons weten dat hij geen bloeding in de schedel heeft gehad en dat hij niet in coma ligt. Vandaag gaf de speler de eerste tekenen dat hij terugkeert en dat geeft ons nog meer vertrouwen dat alles goed komt.'

Zijn oude clubs Telstar en AZ wensen Van Iperen het beste. De 27-jarige verdediger speelde tussen 2016 en 2019 in totaal 78 wedstrijden voor Telstar. Daarna kwam hij ook uit voor Go Ahead Eagles (7 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie) en het Griekse Karaiskakis Artas. Vorige maand stapte hij over naar Moldavië. Van Iperen is afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ en speelde ook voor het beloftenteam van de Alkmaarders.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.