Van Hooijdonk lacht om NAC-directeur na statement over Steijn

Reacties

De rust bij NAC Breda is nog altijd niet wedergekeerd na de misgelopen promotie. Maurice Steijn is bij veel supporters de gebeten hond, maar algemeen directeur Mattijs Manders blijft vierkant achter de trainer staan. Dat levert hem kritiek op van Pierre van Hooijdonk.

Van Hooijdonk lacht om NAC-directeur na statement over Steijn
© Pro Shots

NAC verloor in de finale van de play-offs van NEC (1-2) en werd daardoor veroordeeld tot minimaal nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Steijn kreeg richting de eindfase van het seizoen al steeds meer kritiek en dat werd niet minder na het duel met NEC. De trainer zou zijn ploeg te afwachtend hebben laten spelen en de vijfde plaats in de reguliere competitie zou verre van goed genoeg zijn geweest.

Manders laat in een interview met BN De Stem echter weten dat Steijn gewoon aanblijft. 'Bij de beleidsbepalers van de club staat Steijn niet ter discussie. Als je ziet hoeveel trainers de afgelopen tien jaar de eindstreep niet hebben gehaald. Met als gevolg ieder jaar opnieuw beginnen met een nieuwe staf en nieuwe spelers. Ik vind het een zwaktebod om afscheid te nemen van de trainer. Wij mogen bij NAC juist blij zijn met Maurice Steijn als trainer.'

De uitspraken van Manders werden ook opgepikt door het supportersplatform B-Side Rats. Van Hooijdonk reageerde veelzeggend op een bericht op Instagram, namelijk met een emoticon van een clown. Aan een persoon die reageert dat Steijn het prima geeft gedaan, antwoordde de voormalig voetballer: 'Heb jij een jaar lang geslapen misschien?' Sydney van Hooijdonk, de zoon van Pierre, was afgelopen seizoen onder Steijn lang niet altijd zeker van een basisplaats, maar werd wel clubtopscorer met vijftien competitietreffers.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.