Van Hooijdonk laat zich zien aan Motta en verdient onverwachte kans

Reacties

Sydney van Hooijdonk (23) leek lange tijd in een uitzichtloze situatie te bivakkeren. De spits werd door Bologna naar de uitgang geduwd en een vertrek leek een kwestie van tijd. Kort voor de start van het seizoen is zijn perspectief echter drastisch veranderd.

Van Hooijdonk laat zich zien aan Motta en verdient onverwachte kans
© Pro Shots
Bologna
Bologna
2 - 0
Cesena
Cesena

Aanvankelijk hoefde Van Hooijdonk zich van trainer Thiago Motta niet eens te melden. De oefenmeester zag weinig in een hereniging met de aanvaller, die anderhalf jaar uitgeleend werd aan SC Heerenveen. Hoewel de spits er in Friesland rustig op los scoorde, hoefde hij niet mee op trainingskamp en leek een transfer een kwestie van tijd.

Van Hooijdonk meldde zich, terwijl de spelersgroep van Bologna op het trainingskamp aan het werk was, toch bij de club. Na een aantal geslaagde individuele tests werd hem alsnog medegedeeld dat hij zijn conditie op peil kon houden tot een vertrek aanstaande was. Speelminuten in de oefenwedstrijden zaten er echter niet in, terwijl Motta de in Breda geboren aanvaller enkel in delen van de trainingen liet participeren.

Een dag voor de officiële start van het seizoen heeft Motta de plannen echter gewijzigd. Van Hooijdonk imponeerde de Braziliaanse oud-speler van onder andere Barcelona, Internazionale en Paris Saint-Germain in het geringe trainingswerk dat hij mee mocht doen. Daardoor overtuigde de spits zijn trainer van zijn kwaliteiten.

Terug in de wedstrijdselectie
Zonder enige speelminuut in de voorbereiding is het perspectief van Van Hooijdonk daarom ineens een stuk zonniger. In het Coppa Italia-duel met Cesena maakt de aanvaller plots onderdeel uit van de wedstrijdselectie. Daardoor kan de spits vrijdagavond na ruim anderhalf jaar zijn rentree voor Bologna maken. Een onverwachte plotwending, al lijkt een transfer nog altijd reëel.

Vanwege de aanwezigheid van Joshua Zirkzee en Marko Arnautovic is de concurrentie nog altijd groot in Bologna voor Van Hooijdonk. Arnautovic lijkt echter op korte termijn een transfer naar Internazionale af te ronden. Ook mede daarom onderzoekt Motta de optie om Van Hooijdonk te testen.

Clubs uit het Championship en de Bundesliga volgen de verrichtingen van de spits echter nog altijd nauwgezet. Ook in Schotland is men geïnteresseerd in Van Hooijdonk. Het veranderde perspectief is een zege voor de aanvaller, maar een definitief vertrek lijkt nog altijd een kwestie van tijd.

Spelersprofiel

S. van Hooijdonk


Geboortedatum:
6 februari 2000
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Breda
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
Norwich City
Huidige club:
Norwich City Under 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.