Fitte Van Hooijdonk mag zich weer melden bij Bologna

Reacties

Bologna-trainer Thiago Motta wil Sydney van Hooijdonk toch graag zien. De 23-jarige spits mag dinsdag weer aansluiten bij de selectie van de nummer negen van de Serie A. Een transfer ligt desondanks nog altijd in de lijn der verwachting.

Fitte Van Hooijdonk mag zich weer melden bij Bologna
© Pro Shots

De selectie van Bologna is nu nog op trainingskamp. De vorig seizoen aan SC Heerenveen verhuurde Van Hooijdonk was daar niet voor geselecteerd. Op de club legde de aanvaller verschillende fysieke tests af. De resultaten waren positief, waarna Motta de Nederlander nu dus alsnog wil zien.

De toekomst van Van Hooijdonk is nog onzeker. Hij verliet NAC in de zomer van 2021 voor Bologna en werd door die club in januari 2022 voor anderhalf jaar verhuurd aan Heerenveen. Vorig seizoen kwam de spits tot zestien goals in de Eredivisie. Alleen Tasos Douvikas (FC Utrecht) en Xavi Simons (PSV) scoorden vaker in de competitie.

De selectie van Bologna heeft veel Nederlandse invloeden, met naast Van Hooijdonk nog aanwinsten Sam Beukema en Oussama El Azzouzi en Jerdy Schouten en Joshua Zirkzee. Laatstgenoemde zou een concurrent kunnen zijn voor Van Hooijdonk, net als voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic. Van Hooijdonk heeft nog een contract tot medio 2025 in Bologna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.