Bologna verrast Van Hooijdonk: spits voorlopig niet welkom

Reacties

Sydney van Hooijdonk (23) hoeft zich woensdag niet te melden bij Bologna. De Serie A-club verraste de spits met de mededeling dat er niet op hem gerekend wordt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van trainer Thiago Motta krijgt de aanvaller ruimte een transfer af te ronden.

Bologna verrast Van Hooijdonk: spits voorlopig niet welkom
© Pro Shots

Aanvankelijk gaf Van Hooijdonk aan VI nog aan om woensdag met de Italianen op trainingskamp te gaan. De club wilde de spits na zijn succesvolle verhuurperiode bij SC Heerenveen graag aan het werk zien, was hem ingefluisterd. Trainer Thiago Motta stak daar op het laatste moment echter een stokje voor.

De oefenmeester liet via de technisch directeur aan Van Hooijdonk weten dat de centrumaanvaller niet meer welkom was op het trainingskamp. Tot grote verbazing bij Van Hooijdonk, die het trainingskamp juist wilde benutten om aan zijn fysiek te werken voor de start van het nieuwe seizoen. Daar wilde de club aanvankelijk ook in mee, tot Motta zich met de kwestie bemoeide.

Doorlopend contract
Van Hooijdonk aast momenteel op een vertrek bij Bologna, waar hij nog een doorlopend contract heeft tot medio 2025. De Serie A-club geeft hem nu de vrijheid een transfer te maken. Aanvankelijk leek de club te mikken op een torenhoge transfersom voor de spits. Naar verluidt zou er gerekend zijn op een transfersom van om en nabij de acht miljoen euro.

Vanwege de grillen van Motta valt die prijs nu beduidend lager uit. Door het signaal van Bologna, dat de jonge centrumaanvaller snel naar de uitgang probeert te duwen, lijkt een transfer een kwestie van tijd. Komend weekend zal Van Hooijdonk zich nog in Italië melden voor wat fysieke testen, maar vanwege het ontbreken van een beloftenelftal is training in groepsverband onmogelijk.

Bologna nam Van Hooijdonk in de zomer van 2021 transfervrij over van NAC Breda. Na een halfjaar in de Serie A, waarin de spits zijn debuut maakte, werd hij verhuurd aan SC Heerenveen. In anderhalf seizoen in het Abe Lenstra Stadion kwam hij in 54 officiële wedstrijden tot 26 doelpunten. In de Eredivisie was het afgelopen seizoen zestien keer raak.

Beukema
Andere Nederlanders zijn wel van de partij op het trainingskamp van Bologna. International Jerdy Schouten maakt deel uit van de selectie, terwijl ook miljoenenaankoop Sam Beukema van de partij is. De verdediger kwam deze zomer over van AZ. Joshua Zirkzee is er eveneens bij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.