Van Hooijdonk debuteert in curieus bekerdrama bij Bologna

Reacties

Bologna heeft zich maandagavond geblameerd in het toernooi om de Coppa Italia. De ploeg van coach Sinisa Mihajlovic werd uitgeschakeld door het bescheiden Ternana.

Van Hooijdonk debuteert in curieus bekerdrama bij Bologna
© Pro Shots
Bologna
Bologna
4 - 5
Ternana
Ternana

De club uit Umbrië promoveerde deze zomer naar de Serie B en trof met Bologna direct een pittige opponent in het bekertoernooi. Die ploeg was afgelopen seizoen immers nog twaalfde geëindigd in de Serie A. Van die krachtsverhoudingen was maandag echter bijzonder weinig terug te zien.

Basisklant Jerdy Schouten ging al vroeg in de fout: zijn slordige balverlies werd direct afgestraft door Davide Agazzi. Ternana miste vervolgens nog een strafschop, maar dat hinderde de bezoekers niet. Na 54 minuten hadden ze de score uitgebouwd naar liefst 1-5.

Daarna begon Bologna aan een comeback, in gang gezet door Marko Arnautovic, die met een intikker zijn eerste officiële doelpunt voor zijn nieuwe club maakte. Bologna kwam vervolgens nog tot 4-5, waarna Arnautovic plaatsmaakte voor Sydney van Hooijdonk, die zo zijn officiële debuut maakte voor Bologna.

Van Hooijdonk kon zijn nieuwe club niet meer behoeden voor een teleurstellende bekerexit. Bologna begint de Serie A komende zondag met een thuiswedstrijd tegen Salernitana.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.