Van Hooijdonk hoopt op Dijks-scenario in Serie A

Reacties

Sydney van Hooijdonk ziet zijn landgenoten als voorbeelden voor de groei die hij wil maken bij Bologna. De aanwinst scoorde maandag bij zijn debuut voor de Serie A-club.

Van Hooijdonk hoopt op Dijks-scenario in Serie A

Van Hooijdonk vertrok transfervrij bij NAC Breda en verkoos Bologna boven SC Heerenveen. 'Ik heb met mijn familie gesproken en ze waren het er allemaal over eens dat Italië een geweldige kans voor mijn carrière was', zei hij toen hij na afloop van de oefenzege gepresenteerd werd aan de Italiaanse pers.

De 21-jarige aanvaller spiegelt zich aan ploeggenoten Stefano Denswil, Mitchell Dijks en Jerdy Schouten, die een sterke ontwikkeling hebben doorgemaakt in Italië. 'Wat mij ertoe bracht hierheen te komen, was het feit dat er verschillende Nederlandse spelers hier enorm zijn gegroeid. Dat Bologna spelers beter maakt, gaf me een extra zetje.'

Van Hooijdonk sloot zijn eerste week als Bologna-speler af met speeltijd in de oefenwedstrijd tegen Serie D-ploeg Bagnolese. Hij stond 35 minuten in het veld en droeg net als Stefano Denswil (die scoorde uit een vrije trap) met een treffer bij aan de 1-6 eindstand.

'Het was spannend om het Bologna-shirt te dragen, zelfs tijdens een vriendschappelijke wedstrijd', zei Van Hooijdonk na afloop. 'De eerste week hier was geweldig. Het team en de staf zijn erg gastvrij en ik leer langzaam Italiaans.'

Van Hooijdonk oefent komende zaterdag met Bologna tegen Serie C-team Feralpisalò en volgende week vrijdag tegen Borussia Dortmund. Op 22 augustus kan hij debuteren in de Serie A, dan ontvangt Bologna promovendus Salernitana in het Stadio Renato Dall'Ara.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. van Hooijdonk
Meer over S. van Hooijdonk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.