Van Hanegem niet tevreden over Feyenoord: 'Waar ben je bang voor?'

Reacties

Feyenoord kreeg na De Klassieker (1-1) complimenten, maar clubicoon Willem van Hanegem was niet tevreden met het spel van de Rotterdammers.

Van Hanegem niet tevreden over Feyenoord: 'Waar ben je bang voor?'
© Ziggo Sport
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Ajax
Ajax

In het Ziggo Sport-programma Rondo gaf de oud-middenvelder zijn mening over de gekozen tactiek. 'Ik vind dat als je druk zet, dan druk je met de hele ploeg. Dat gebeurde helemaal niet. Ze gaven een bal in de diepte en die arme spits van Feyenoord (Danilo, red.) ging er dan als een waanzinnige achteraan. Vroeger zouden we dan denken dat hij niet goed bij z'n hoofd was. Maar hoeveel keren heeft Feyenoord op doel geschoten?', vroeg Van Hanegem hardop.

In tegenstelling tot de aanvallende linie vond Van Hanegem het middenveld wel renderen. 'Daar had je een blok staan. Maar je moet met de hele ploeg vooruitgaan.' Van Hanegem stelde dat Feyenoord dat risico wel kon nemen door het matige aanvallende spel van tegenstander Ajax. 'Waar ben je bang voor dan? Dat Tadic je eruit loopt? Ze hebben geen spits en die rechtsbuiten (Francisco Conceição, red.) was kansloos. Als je 2-0 maakt, is het afgelopen. Nu kijk je naar de eerste helft en denk je bij jezelf: "Wat heeft Feyenoord in het strafschopgebied gedaan?"'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.