'Van Hanegem is de enige naar wie we echt moeten luisteren'

Reacties

Ricardo Moniz roept de KNVB op te luisteren naar Willem van Hanegem. Zeker na het overlijden van Johan Cruijff moet er wat gedaan worden met de voetbalkennis van De Kromme.

'Van Hanegem is de enige naar wie we echt moeten luisteren'

De geest van Cruijff waart door Trencín, want de visie van de door Moniz getrainde club is gebaseerd op de ideeën van de oud-speler van onder meer Ajax, Barcelona, Feyenoord en het Nederlands elftal. 'Cruijff heeft de jeugd, of beter, het leven van zo veel voetballiefhebbers op zo'n ongelooflijke manier verrijkt', aldus Moniz in een interview met Voetbal International.

'Dat is voor altijd. Maar even eerlijk nu, wat is er dan met al zijn kennis gedaan? Er is een boek uitgekomen, ja. Maar wat verder? Zo veel kennis, zo veel knowhow. Waarom, in hemelsnaam, is dat niet geprotocolleerd? Ja, Wim Jonk en Ruben Jongkind hebben dat perfect gedaan, maar voor België en China. Waarom niet bij Ajax of de KNVB. Júíst de KNVB.'

'Ik las laatst het boek van Willem van Hanegem. Staat alles in. Maar niemand doet er iets mee. Willem staat nu op de golfbaan met al zijn kennis van het voetbal. En ondertussen laten we ons overrulen door academici en dokters met witte handschoentjes. Maar als je met Cruijff, Piet Keizer, Wiel Coerver sprak of nu met Van Hanegem praat, hebben ze geen laptop nodig. Dan schuiven ze met koffiekopjes en leggen helder uit hoe de materie in elkaar steekt. Coerver scheurde servetjes in elf stukjes en als de ober dan kwam schoonmaken gilde hij dat-ie van zijn spelers af moest blijven. Daarom vind ik, zeker na het overlijden van Cruijff en Keizer, dat Van Hanegem de enige is naar wie we echt moeten luisteren. Hij leeft nog, dóé er wat mee.'

In de nieuwste editie van Voetbal International en op VI PRO staat een uitgebreid interview met Moniz, die donderdag met AS Trencín veel te sterk was voor Feyenoord in de derde ronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.