Van Halst doet stapje terug bij FC Twente in crisis

Reacties

Jan van Halst is niet langer de algemeen directeur van FC Twente. De oud-profvoetballer gaat verder als commercieel directeur, Erik Velderman is de nieuwe algemeen directeur in Enschede.

Van Halst doet stapje terug bij FC Twente in crisis

Velderman was al werkzaam bij FC Twente als financieel directeur. Rene Takens, voorzitter van de raad van commissarissen, vond na zeer intensieve gesprekken met alle direct betrokkenen dat de inrichting van de topstructuur van de club veranderd moest worden. Zo ook de rol van Jan van Halst, die nadrukkelijk onder vuur lag bij de achterban.

'In het belang van de club hebben we Jan van Halst uitdrukkelijk verzocht aan te blijven als commercieel directeur. Gelukkig heeft hij daarmee ingestemd. Daarnaast gaat FC Twente op zoek naar een nieuwe technisch directeur en zal Erik Velderman de rol van algemeen statutair directeur gaan vervullen', aldus Takens in een persbericht.

Eerder vandaag werd al bekend dat Gertjan Verbeek is ontslagen als trainer van FC Twente. Noodzakelijk, net als de nieuwe rol voor Van Halst, aldus Takens. 'We hebben de afgelopen dagen zeer intensieve gesprekken gevoerd met diverse (direct) betrokkenen over de situatie waarin we ons bevinden. Naar aanleiding van deze gesprekken zijn we met de directie – maar ook met het stichtingsbestuur – tot de conclusie gekomen dat het nodig is deze stap nu te moeten zetten.'

'De reden dat Gertjan ook de rol van technisch manager vervulde was zodat Jan zich meer kon gaan toeleggen op commercie. Dat traject gaan we nu versneld in door Jan volledig vrij te maken voor commercie en daarnaast gaat de club dan op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Onder leiding van onze nieuwe hoofdscout Evert Bleuming richten we ons op komend seizoen', besluit Takens.

Verbeek in oktober: 'Zou best kunnen dat dit mijn laatste club als trainer is'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.