Van Ginkel na gesprek met Mourinho dicht bij Chelsea

Marco van Ginkel (20) is dicht bij een akkoord met Chelsea. De Londenaren zien in de Vitessenaar de opvolger van Frank Lampard, die aan het einde van zijn carrière zit.

Van Ginkel na gesprek met Mourinho dicht bij Chelsea

Van Ginkel, momenteel met Jong Oranje actief op het EK in Israël, heeft al gesprekken gevoerd met afgevaardigden van de Europa League-winnaar. Zo bracht hij op 26 mei met zijn manager een bezoek aan Cobham, het trainingscomplex van Chelsea. Daar hadden ze een onderhoud met Michael Emenalo, de technisch directeur van de club.

De in Arnhem opgeleide speler heeft inmiddels ook een telefonisch onderhoud gehad met José Mourinho, die inmiddels in Londen is gepresenteerd en zijn werkzaamheden is begonnen. De Engelse club is van plan om hem een vier- of vijfjarig contract aan te bieden.

Mourinho wil Van Ginkel in de voorbereiding meteen de kans geven. Het is voorlopig niet de bedoeling om Van Ginkel weer te verhuren aan Vitesse, de club waarmee Chelsea een samenwerkingsverband heeft.

Dat Van Ginkel uitgerekend de overstap maakt naar Chelsea is niet verwonderlijk. De eigenaren Merab Jordania en Roman Abramovich zijn bevriend. Ook Ajax was geïnteresseerd in de middenvelder.

Wij waren zeer geïnteresseerd in Marco en hadden daar veel geld voor over', vertelt technisch manager Marc Overmars. 'Maar als we moeten concurreren met een Engelse topclub wordt het een lastig verhaal. Tegen het geld van Chelsea kan Ajax niet op.' (Stef de Bont & Tom Knipping)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen