Van Ginkel begrijpt niets van goedgekeurde Ajax-goal: 'Schandalig'

De topper tussen PSV en Ajax werd zondagmiddag beslist door een discutabel doelpunt. Aanvoerder Marco van Ginkel van de Eindhovenaren kon bij het zien van de beelden zijn ogen niet geloven.

PSV
PSV
1 - 2
Ajax
Ajax

Noussair Mazraoui schoot een kwartier voor tijd prachtig raak, maar in de aanloop naar dit doelpunt leek de bal al over de zijlijn te zijn geweest. Grensrechter Hessel Steegstra hield zijn vlag echter omlaag en VAR Rob Dieperink steunde die beslissing.

Daar begreep Van Ginkel niets van. Kort na afloop werd hij bij ESPN met de beelden geconfronteerd. 'Die bal is er toch gewoon overheen, of niet?!', reageerde de verbaasde middenvelder. 'Je ziet toch dat-ie uit is? Schandalig. De VAR checkt dit toch? Je kan het zo (met de getoonde beelden, red.) toch al zien?' Van Ginkel houdt er een flinke kater aan over. 'Ik ben hier doodziek van', zo sloot hij het interview af.

Bij het bespreken van de wedstrijd werd Van Ginkel gevraagd naar het verschil tussen PSV in de eerste en tweede helft. 'We speelden vandaag toch wat anders, met een soort ruit op het middenveld, omdat we wat spitsproblemen hadden', zei hij. 'We waren in de eerste helft iets afwachtender. Ajax had veel de bal, maar wel vooral achterin. Ze krijgen een halve kans en die gaat erin. In de tweede helft speelden we iets hoger en probeer je wat meer kansen te creëren. Je krijgt nog een paar momenten vanuit een corner en met een beetje geluk gaat zo'n bal er dan in.'

PSV raakte door de 1-2 nederlaag de koppositie kwijt aan Ajax. Over twee weken hervat de ploeg van Roger Schmidt de titelrace met een thuiswedstrijd tegen AZ.