Van Gaal uitermate tevreden: 'Alles wat moest, hebben we goed gedaan'

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal kan zijn geluk niet op na de laatste groepswedstrijd van Oranje. Het Nederlands elftal werd groepswinnaar, diverse spelers zonder ritme zijn aan hun minuten gekomen en spelers met meer minuten in de benen konden gespaard worden.

Van Gaal uitermate tevreden: 'Alles wat moest, hebben we goed gedaan'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

Bij de NOS zat Van Gaal met een grote glimlach. 'Volgens mij hebben we twee goals gemaakt die aardig om te zien waren. Ik vond ons zorgvuldiger in balbezit', complimenteerde Van Gaal zijn spelers na de zege op gastland Qatar.

Het laatste groepsduel betekende de terugkeer van Memphis Depay in de basisopstelling, ook hij maakte een goede indruk op de bondscoach. 'Door Memphis konden we het verschil maken in de wedstrijd van systeem tegen systeem', doelt Van Gaal op dezelfde formaties die Nederland en Qatar hanteerden.

'Memphis is toch weer betrokken bij de eerste en tweede goal', blikt Van Gaal terug. 'Je kan alles van Memphis vinden, maar hij is ongelooflijk belangrijk. Een creatieve speler moet vaak risico nemen', pareert hij het argument dat de aanvaller veel balverlies leed. 'Ik ben uitermate tevreden. Hij heeft twee maanden niet gevoetbald. Dat vergeten we weleens. Hij heeft 65 minuten gespeeld en dat heb ik gerekt, zodat hij eerder negentig minuten kan spelen.'

Of dat komende zaterdag al het geval is, zal deze week blijken. Om 16.00 uur staat Nederland in de achtste finale tegenover de nummer twee uit Groep B. De selectie gaat gezamenlijk kijken naar de potentiële tegenstanders. 'Ik vind het heel leuk dat we met z'n allen gaan kijken. Wat wij in de groepswedstrijden moesten doen om de nummer één te worden, met een aantal spelers dat amper gespeeld had. Die hebben we allemaal laten spelen, met nu weer Marten de Roon bijvoorbeeld. Frenkie de Jong hebben we gespaard, Cody Gakpo hebben we gespaard. Alles wat we moesten doen, hebben we goed gedaan denk ik. Gakpo is on fire', herhaalt hij de woorden van de journalist. 'Daarom heb ik hem ook gespaard.'

Wereldkampioenschap

Stand Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.