Van Gaal slaat terug naar immer klagende Januzaj

Reacties

Adnan Januzaj stond bij Manchester United te boek als een groot talent, maar wist de hoge verwachtingen op Old Trafford niet waar te maken. Als de Belgische aanvaller wordt gevraagd hoe dat komt, wijst hij steevast naar Louis van Gaal. De manager slaat nu een keer terug.

Van Gaal slaat terug naar immer klagende Januzaj
© Pro Shots

Januzaj ging als zestienjarige van Anderlecht naar United en kreeg de tijd om zijn draai te vinden. Sir Alex Ferguson haalde hem al een paar keer bij de selectie en onder David Moyes maakte de technicus als vervanger van Robin van Persie zijn debuut in het eerste elftal. De supporters liepen met Januzaj weg en voorspelden dat de aanvaller onder Van Gaal definitief zou gaan doorbreken.

© Pro Shots

Daar kwam het niet van en daar is de inmiddels 26-jarige Januzaj zeer teleurgesteld over. De Belg werd verhuurd aan Borussia Dortmund en Sunderland, voordat hij uiteindelijk verkocht werd aan Real Sociedad. In Spanje blikt Januzaj nog regelmatig terug op zijn tijd bij United en daarbij praat hij met weinig plezier over Van Gaal, die hem in zijn ogen veel te weinig vertrouwen en kansen heeft gegeven.

Ook deze week sneerde Januzaj weer naar Van Gaal. 'Hij was altijd boos, zelfs bij een slechte pass begon hij naar je te roepen', bromde de Belg in gesprek met ESPN. 'Dat gebeurde niet alleen bij mij, maar ook bij de andere jonge jongens. Bijvoorbeeld ook bij Memphis Depay, die nu het verschil maakt bij Olympique Lyon.' Verder mopperde Januzaj over het gebrek aan speelminuten en steun. 'De trainer zag het gewoon niet in mij zitten.'

The Athletic besloot om Van Gaal eens te benaderen voor een reactie. De Nederlander liet via een e-mail weten dat hij er niet te veel woorden aan wilde vuilmaken. 'Ik voel absoluut geen noodzaak om mezelf te verdedigen tegen zoveel onrecht', schrijft Van Gaal. 'Het zelfbeeld van de speler laat flink te wensen over. Mijn carrière als manager heeft juist aangetoond dat veel jonge spelers onder mijn leidingschap een kans hebben gekregen.'

Van Gaal werkte twee jaar bij United en liet Januzaj in die tijd in 33 wedstrijden van United meedoen. In het tweede seizoen van Van Gaal, 2015/16, speelde Januzaj een halfjaar op huurbasis in Duitsland.

Bij Real Sociedad voelt Januzaj zich als een vis in het water. In november verscheen onderstaand stuk over de balvirtuoos:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.