Januzaj is Van Gaal niet vergeten, Martens meets Messi

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Januzaj is Van Gaal niet vergeten, Martens meets Messi

'Mijn eerste goal draag ik op aan Louis van Gaal.'
• Deze opvallende uitspraak komt van Adnan Januzaj. De 22-jarige Belg is niet vergeten dat hij bij Manchester United onder Louis van Gaal amper aan spelen toekwam. Aan het Spaanse AS laat de aanwinst van Real Sociedad weten dat zijn relatie met de Nederlandse manager moeizaam was en de samenwerking als frustrerend te hebben ervaren. Door zijn eerste goal aan Van Gaal op te dragen wil hij alsnog zijn gelijk halen.

• Oranje Leeuwin Lieke Martens is bezig aan haar eerste week als speelster van Barcelona. En dan kan het ook gebeuren dat je naast Lionel Messi staat. Beiden reizen ze naar Monaco voor de ceremonie van de UEFA, waar ook de awards voor beste speler en beste speelster worden uitgereikt. Wie van deze twee toppers is trotser?

• Om het maximale uit je carrière te halen is een tatoeage geen goed idee. De Duitse professor Ingo Froböse roept zelfs op tot een verbod op de definitieve plakplaatjes voor voetballers. 'De huid is het grootste orgaan dat we hebben en veel voetballers vergiftigen het gewoon met tattoo's', zegt Froböse. 'Professionele voetbalclubs besteden aandacht aan de kleinste dingen, maar als ze echt een verschil willen maken dan zouden ze beter waken over hun verantwoordelijkheden en de prestaties van de spelers. Verschillende studies wijzen er immers op dat voetballers met tatoeages drie tot vijf procent van hun vermogens verliezen kort na het zetten van inkt op het lichaam.'

• Als we het toch hebben over goede en slechte gewoontes. Elke dag je tandenpoetsen, dat hoort ook bij het leven van een prof. Maar schijnbaar slaan supporters het ook niet over. Op Anfield werd een fan van 1899 Hoffenheim gekiekt, kort voor de aftrap van het Champions League-duel met Liverpool.

'Hij is natuurlijk een heel goede spits die voor clubs als Arsenal en VfL Wolfsburg heeft gespeeld in de grote Europese competities. Dus we zullen hem echt onder controle moeten houden om een goed resultaat te bereiken. Maar hij is niet de beste tegen wie ik speelde.'
Ajacied Matthijs de Ligt spreekt zich op vragen van de Noorse pers uit over Nicklas Bendtner, zijn directe tegenstander in het duel met Rosenborg BK.

• Spelen in een echt stadion, een natte droom van een FIFA17-speler? In ieder geval heeft Charleston Battery – een club op het derde niveau in Amerika – deze week de liefhebbers in South Carolina de kans geboden een opmerkelijke droom in vervulling te laten gaan. De deuren van het MUSC Heath Stadium gingen open voor een bijzonder potje FIFA17. De spelers zaten op het veld en konden hun verrichtingen volgen op het videoscherm van zo'n 280 vierkante meter. Er was wel een HDMI-kabel van 61 meter voor nodig.

• Een stralende lach is Shanice van de Sanden niet vreemd, zo weten we na het EK in Nederland. Een van de helden van de Oranje Leeuwinnen kon haar mooiste lach weer laten zien in Liverpool, waar ze feestelijk werd onthaald door haar teamgenoten.

• Voorr Álvaro Morata was het een meer dan mooie dag. De Spanjaard liep Didier Drogba tegen het lijf en besefte dat die aardig wat betekend heeft voor Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.