Sir Alex Ferguson had tóch gelijk over Adnan Januzaj

Reacties

De topper van het weekend in La Liga vindt zondagavond plaats in San Sebastián, waar koploper Real Sociedad nummer drie Villarreal ontvangt. De hoop van de thuisploeg is gevestigd op Adnan Januzaj.

Sir Alex Ferguson had tóch gelijk over Adnan Januzaj
© Pro Shots

Ruim zevenenhalf jaar geleden raakte Sir Alex Ferguson onder de indruk van Januzaj. De jonge Belg schitterde wekelijks in de jeugd bij Manchester United en dus besloot de Schot om hem bij zijn allerlaatste wedstrijd als manager bij de selectie te halen. Tot een debuut kwam het niet, het was meer een signaal van Ferguson, dat door zijn opvolger David Moyes werd opgepikt. Onder Moyes beleefde United een rampseizoen waarin vrijwel alles misging, maar Januzaj zorgde met zijn spectaculaire doorbraak voor één van de weinige lichtpuntjes.

'Misschien maken we wel iets té veel gebruik van Adnan, maar hij laat zien dat hij het ook in de grote wedstrijden kan. Adnan is de toekomst van Manchester United', zei Moyes. En hij was niet de enige die er zo over dacht. 'Ik herken wat van mezelf in Adnan', zei spits Robin van Persie over het Belgische wonderkind. Met het ontslag van Moyes verdween voor Januzaj echter zijn belangrijkste beschermheer. Onder Louis van Gaal wilde het niet lukken en ook een huurperiode bij Borussia Dortmund was bepaald geen succes.

Zowel Van Gaal als toenmalig Dortmund-trainer Thomas Tuchel liet zich kritisch uit over Januzaj, maar Ferguson bleef in hem geloven. Toen hij zijn dieptepunt in Duitsland beleefde, ontving de dribbelaar een berichtje van de ruim vijftig jaar oudere legende. Blijf hard werken en geef nooit op, het leven gaat door. Jij hebt de kwaliteit in huis, stopte Ferguson hem toe. 'Dat was precies wat ik nodig had', zou Januzaj later toegeven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch bleef het ook daarna moeizaam gaan voor Januzaj, die uiteindelijk koos voor een definitief vertrek naar Spanje. Bij Real Sociedad liet hij de afgelopen seizoenen bij vlagen mooie dingen zien, maar nooit was hij een jaar lang vaste basisspeler. Dat is ook dit seizoen niet het geval. Trainer Imanul Alguacil geeft op de posities achter de spits de voorkeur aan het trio Mikel Oyarzabal, David Silva en Portu.

Afgelopen weekend kreeg Januzaj dan toch maar weer eens de kans, op bezoek bij het taaie Cádiz. Hij was beslissend met een piekfijne assist op Alexander Isak en kwam zelf ook nog bijna tot scoren na een schitterende actie die commentator Sierd de Vos deed kwispelen van genot. Diep in het zuidelijkste puntje van Spanje zagen we weer even de Januzaj die zeven jaar geleden de Premier League betoverde met zijn onbevreesde dribbels. In Cádiz bewees de Belg het gelijk van Ferguson.

Aangezien David Silva een dijbeenblessure heeft opgelopen, is de verwachting dat Januzaj zijn basisplaats de komende weken zal behouden bij Sociedad. De topper tegen Villarreal biedt hem de ideale kans om zich weer in de kijker te spelen bij de Belgische nationale ploeg en te tonen dat de magie nog niet gedoofd is.

Vr 27 nov. 2020

Za 28 nov. 2020

Zo 29 nov. 2020

Ma 30 nov. 2020

'Real Sociedad speelt veel leuker voetbal dan Barcelona'
LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Sociedad
Meer over Real Sociedad
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.