Van Gaal over gesprek met arbeidsmigranten: 'Ja, het is gekunsteld'

Reacties

Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag op zijn persconferentie gereageerd op het geplande gesprek van het Nederlands elftal met een groep arbreidsmigranten in Qatar. De bondscoach erkent dat het een gekunstelde situatie is.

Van Gaal over gesprek met arbeidsmigranten: 'Ja, het is gekunsteld'
© Pro Shots

Op donderdag 17 november vindt de ontmoeting tussen Oranje en de arbeidsmigranten plaats, na een voor de pers openbare training. Het Nederlands elftal wil zo extra aandacht vragen voor de situatie van de arbeidsmigranten. De arbeidsmigranten zullen spreken met spelers en de pers en zullen zelf ook een balletje trappen, zo werd donderdag bekend.

Van Gaal werd vrijdag op zijn persconferentie gevraagd of dat niet heel gekunsteld is. 'Daar heb je volkomen gelijk in', antwoordde de bondscoach. 'Als sterren met migranten gaan praten, is het al gekunsteld. Normaal gesproken gebeurt dat niet', aldus Van Gaal.

'Het feit dat wij dat willen doen, zegt wat over de gedachte die bij de KNVB leeft. Daar gaat het om. En dat leeft niet alleen bij de KNVB of bij Gijs de Jong die het woord doet namens ons, maar ook bij de spelers. Wij moeten dat nu even laten rusten', vindt de bondscoach.

'Eigenlijk is het al tegen mijn principes om hier toestemming voor te geven, maar ik heb de dag uitgekozen dat het nog kan, zodat we nog vier dagen hebben om ons voor te bereiden. Wij gaan dat doen met de spelers. Wij verdedigen dan het standpunt van de KNVB en Gijs de Jong, die daar al anderhalf jaar mee bezig is. Om hier steun aan te geven. Zo willen wij als team reageren', zegt Van Gaal.

'Dat roept misschien weerstand op, maar we staan er wel voor. Ook al is het een showtje. Nogmaals: het is gekunsteld. Maar goed, ik kan wel wat zeggen, maar dat maakt niet zoveel uit. Jürgen Klopp heeft het op de goede manier gezegd, daar sta ik volledig achter. Maar wij gaan daar nu voetballen. En niet meer zoveel aan denken dat aan wat er allemaal niet door de beugel kon. Want er zijn zó veel dingen die niet door de beugel kunnen. Zelfs in ons land.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.