Van Gaal ook bij AZ-keuze raadgever voor Martins Indi

Reacties

Bruno Martins Indi heeft bij zijn keuze voor AZ advies gevraagd aan Louis van Gaal. De twee onderhouden sinds hun samenwerking bij het Nederlands elftal een warme band.

Van Gaal ook bij AZ-keuze raadgever voor Martins Indi
© Pro Shots

In 2014 juichte heel Nederland met Oranje mee. Met bondscoach Louis van Gaal aan het roer en Bruno Martins Indi als een van de onverwachte basisspelers werd Nederland derde op het WK in Brazilië.

Zes jaar later is Martins Indi terug in de Eredivisie. Op huurbasis bij AZ. Voordat hij die keuze maakte, overlegde hij met de bondscoach van toen. 'We hebben contact met elkaar gehad voordat ik de knoop doorhakte. Hij was positief over AZ. We hadden destijds bij Oranje een goede klik en dat is altijd zo gebleven. Het is sowieso heel leerzaam om met Van Gaal over voetbal te praten. Hij vond de speelwijze en de ambities van AZ goed bij mij passen en andersom. In een talentvol team waar ik mijn ervaring kan overdragen.

'Zijn Feyenoord-verleden bemoeilijkte de keuze voor de Alkmaarders niet. 'Ik heb geen rekening gehouden met mijn gevoelens richting Feyenoord. Zo stond ik er al een tijdje in: bij mijn volgende keuze wilde ik het verleden en sentimenten geen rol laten spelen. Het ging mij echt om een club en een voetbalstijl die op dit moment in mijn carrière bij me past. Het huidige AZ staat voor combinatievoetbal, aanvallend en dominant ingesteld. Dat past goed bij mij. Maar het was leuk Ron Vlaar en Jordy Clasie weer te begroeten. Die ken ik niet alleen van Feyenoord, we hebben ook bij Oranje mooie tijden meegemaakt.'

In een uitgebreid interview in VI vertelt Martins Indi openhartig over zijn turbulente eerste weken bij AZ en maakt hij de balans op van zijn loopbaan. Het Oranje-troetelkind van 2014 is gegroeid, maar nog lang niet klaar. 'Ik heb nog zó veel te geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.