Martins Indi heeft duidelijk doel bij AZ: 'Ben altijd van Oranje blijven dromen'

Reacties

Bruno Martins Indi is weer terug in de Eredivisie. AZ strikte de 28-jarige verdediger op huurbasis van Stoke City. In Alkmaar wil de voormalig Feyenoorder zijn kansen op speelminuten in Oranje vergroten.

Martins Indi heeft duidelijk doel bij AZ: 'Ben altijd van Oranje blijven dromen'
© Pro Shots

Rond lunchtijd kreeg Martins Indi op Deadline Day een SMS'je en een paar uur later was hij speler van AZ. 'Het is heel snel gegaan en daar zijn we allemaal heel blij mee. Ik was ook hartstikke tevreden dat dit voorbij kwam en nu sta ik hier. Je weet dat je in deze sport altijd klaar moet staan voor iets nieuws en ik stond klaar', zegt een verheugde Martins Indi op het clubkanaal van AZ.

Martins Indi vertrok in 2014 bij Feyenoord, waarna hij voor FC Porto en Stoke City speelde. Met laatstgenoemde club speelde hij de afgelopen twee seizoenen in het Championship, het tweede niveau van Engeland. 'Ik denk dat Nederland sportief gezien beter bij me past dan het Championship. De stijl van voetballen, het verzorgde opbouwen, het spelinzicht: de gehele voetbalcultuur in Nederland past beter bij me dan de Engelse', aldus Martins Indi, die naar eigen zeggen topfit is. 'Ik zit op een goed niveau. Ik heb de afgelopen weken veel wedstrijden gespeeld bij Stoke City en nu krijgen we bij AZ ook een drukke periode. Daar ben ik helemaal klaar voor.'

Nu Martins Indi terug is in Nederland wil hij zich ook weer graag in de kijker spelen bij Oranje, waar hij al 34 interlands voor speelde. Zo maakte hij deel uit van de selectie die brons behaalde op het WK 2014 in Brazilië. Zijn laatste interland was in juni 2017. 'Ik heb altijd de droom gehad om nog eens voor het Nederlands elftal uit te komen. Dat is een proces, nu moet ik mezelf gaan bewijzen. Wie weet wat de toekomst dan brengt. Ik heb nu veel meer ervaring en heb me goed ontwikkeld. Nu is het aan mij om dat in Nederland te laten zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.