Slot blij met vrolijke Martins Indi: 'In zijn coaching al heel erg aanwezig'

Reacties

Bruno Martins Indi is klaar voor een rentree in de Eredivisie komend weekend. De 34-voudig Oranje-international trainde tijdens de interlandbreak volop mee bij AZ, de club die hem op de laatste dag van de transferwindow op huurbasis losweekte van Stoke City.

Slot blij met vrolijke Martins Indi: 'In zijn coaching al heel erg aanwezig'
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

'Bruno maakt een heel goede indruk', vertelt trainer Arne Slot in de aanloop naar het competitieduel met VVV-Venlo, zaterdagavond in Alkmaar. 'Op basis van wat ik heb gezien, is het voor mij niet verbazend dat hij in het verleden international is geweest. Op de trainingen haalt hij in elk geval een heel hoog niveau.'

Martins Indi (28) is de enige linksbenige centrumverdediger in de selectie van Slot. Na het vertrek van Stijn Wuytens naar SK Lommel speelden afwisselend Teun Koopmeiners, Timo Letschert en Pantelis Hatzidiakos op die positie. 'Van die drie is Bruno de meest fitte op dit moment', aldus Slot.

Ook in verbaal opzicht laat Martins Indi zich meteen gelden bij zijn nieuwe club. 'Bruno is een vrolijke en positieve jongen in de groep. Maar óók iemand die bereid is spelers op hun verantwoordelijkheden te wijzen tijdens de training. In zijn coaching is hij al heel erg aanwezig.'

Slot laat in het midden of Martins Indi tegen VVV Venlo meteen in de basis staat. Zeker is in ieder geval dat reservedoelman Hobie Verhulst de plek inneemt van de geschorte Marco Bizot. Ook Ron Vlaar en Jordy Clasie zijn niet inzetbaar. Vlaar onderging vorige week een meniscusoperatie, Clasie staat door een spierblessure voorlopig langs de kant.

De wisselvallige start van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ in beeld
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.