Van Gaal ontkent sneer in Sneijder-biografie naar jarige Clasie

Reacties

Louis van Gaal herkent zich niet in sommige passages van de recent uitgebrachte biografie van Wesley Sneijder. Met name de anekdote over de verjaardag Jordy Clasie neemt de oud-bondscoach afstand van.

Van Gaal ontkent sneer in Sneijder-biografie naar jarige Clasie
© Pro Shots

Op 27 juni 2014 vierde de Feyenoord-middenvelder tijdens het WK in Brazilië zijn 23ste verjaardag en ten overstaan van de hele spelersgroep zou Van Gaal het woord hebben genomen, zo staat beschreven in Sneijder: 'Er is iemand jarig. Jullie vragen je natuurlijk af wie dat is. Nou dat zal ik jullie vertellen. Het is iemand die nog niet heeft gespeeld. En als hij zo doorgaat met trainen, gaat hij niet spelen ook. Van harte Jordy!'

Van Gaal ontkende zondag op De Perstribune van MAX dat het zes jaar geleden zo gegaan was. 'Ik heb niet gezegd dat hij niet zou gaan spelen, want iedereen heeft gespeeld bij mij. Dat is juist de kracht van Louis van Gaal', reageerde de bondscoach van het Nederlands elftal tijdens het WK in 2014, die Clasie speeltijd gaf tijdens de halve finale tegen Argentinië (verlies na strafschoppen) en het duel met Brazilië om de derde plaats (0-3 overwinning).

Tijdens het radio-programma werd er ook gesproken over actuele thema's. 'Ik heb wel gemerkt dat er racisme is in Nederland. Ik ben bedreigd omdat ik te veel donkere spelers opstelde in mijn tijd bij Ajax', aldus Van Gaal, die ook zijn mening klaar had over Veronica Inside. 'Ik kom bijna iedere week aan de beurt in dat programma. En nu heeft hij (Johan Derksen, red.) één keer een racistische of verkeerde grap gemaakt en heel Nederland staat op stelten. Dat klopt toch niet?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer J. Clasie
Meer over J. Clasie
Meer W. Sneijder
Meer over W. Sneijder
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.