Van Gaal neemt geen risico met Dembele

'We hebben de hele week met dertien spelers en een keeper getraind. De rest was ziek, zwak of misselijk', blikte Louis van Gaal vooruit op de beslissende wedstrijd in de play-offs tussen AZ en Ajax.

Van Gaal neemt geen risico met Dembele

Van Gaal somde vrijdagmiddag de problemen in de voorbereiding op. 'Dembele, Koevermans, Waterman en Steinsson waren niet helemaal fit. Jaliens is twee dagen ziek thuis geweest. Hij heeft vandaag meer getraind dan wat hij van mij moest doen. Dat is een goed teken, ik verwacht dat hij speelt', voorspelde Van Gaal op de website van zijn club.

Ondanks de misère van afgelopen dagen denkt Van Gaal hooguit één speler te moeten missen vanwege een blessure of ziekte: Moussa Dembele. De Belgische aanvaller kampt met een pijnlijke hamstring. Hij moest hierdoor het eerste duel al laten schieten. Van Gaal: 'Of Dembele inzetbaar is, beslissen we op de wedstrijddag zelf. Ook in de laatste wedstrijd van het seizoen ben ik niet bereid risico's te nemen.'

'Of Ajax bang is voor Dembele? Ik denk het wel, hij heeft indruk gemaakt. Maar ook zonder hem hebben we met 2-1 van Ajax gewonnen en op de helft van de tegenstander gespeeld.'

AZ verdedigt in De Arena de 2-1 voorsprong, die de ploeg van Van Gaal vorige zondag pakte in Alkmaar. Simon Cziommer ontbreekt met een schorsing, Joey Didulica, Stijn Schaars, David Mendes da Silva en Job Bulters zijn allen geblesseerd.

Bekijk hier al onze video's