Van Gaal maakt zich zorgen over 'griepverschijnselen' bij Oranje

Reacties

Meerdere Oranje-internationals kampen momenteel met griepverschijnselen. Dat heeft bondscoach Louis van Gaal, zonder de namen te geven, laten weten aan de NOS.

Van Gaal maakt zich zorgen over 'griepverschijnselen' bij Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Het vermoeden bestaat dat de klachten worden veroorzaakt door de airco in Doha. Namen wilde Van Gaal dus niet geven. 'Maar als het in de groep rondgaat, dan is het wel zorgelijk', voegde hij nog wel toe. De bondscoach ging er vooralsnog vanuit dat hij geen spelers hoefde te missen.

In aanloop naar het achtste finale-duel met de Verenigde Staten werd de traditionele elf tegen elf-partij ook niet gespeeld. 'Ik heb ze een dagje rust gegund. Met deze groep is het zo dat zij dat communiceren met mij. Ik luister naar mijn spelers', zo legde Van Gaal uit, zonder te willen bevestigen dat die extra rust te maken had met de ziekteverschijnselen. 

Donderdag bleek al dat Marten de Roon wat last had van de airco, terwijl Frenkie de Jong eerder in de week al aangaf wat keelklachten te hebben.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - VS?
  • 69% Nederland gaat naar de kwartfinale (1.730 stemmen)
  • 31% Nederland wordt uitgeschakeld (780 stemmen)
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.