Van Gaal: 'Krul gaat niet mee naar WK'

Reacties

Tim Krul gaat niet mee naar het WK later dit jaar. Dat bevestigde bondscoach Louis van Gaal op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Polen, donderdagavond in het kader van de Nations League.

Van Gaal: 'Krul gaat niet mee naar WK'
© Pro Shots

De keuzeheer werd gevraagd of Tim Krul nog in beeld was als één van de doelmannen die in november meegaan richting Qatar. 'Nee, Tim heeft mij gebeld om te zeggen dat hij past voor de test. Ik kan me er iets bij voorstellen. Ik vond het natuurlijk jammer.' Van Gaal had Krul, net als onder meer Justin Bijlow, opgeroepen om zijn kwaliteiten als penaltykiller in Zeist te komen vertonen, ook al waren beide doelmannen buiten de selectie gevallen voor de komende Nations League-wedstrijden.

Die beslissing van Krul betekent dat Van Gaal hem niet langer voor selectie overweegt. 'Nee, er is natuurlijk geen toekomst. Dat is de consequentie van zijn beslissing', aldus de bondscoach.  Krul beleefde zijn finest hour als international onder Van Gaal op het WK 2014 in Brazilië. Als tweede doelman werd hij in de kwartfinale tegen Costa Rica vlak voor het eind van de verlenging ingebracht voor Jasper Cillessen. Met meerdere reddingen hielp de Haagse doelman zijn ploeg naar de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.