Van Gaal kiest voor De Vrij naast Van Dijk, Bergwijn vervangt Gakpo

Reacties

Stefan de Vrij krijgt dinsdagavond in het WK-kwalificatieduel met Turkije de voorkeur boven Matthijs de Ligt. De verdediger van Internazionale vormt bij Oranje het centrale verdedigingsduo met de teruggekeerde Virgil van Dijk. Ook is er een basisplek voor Steven Bergwijn.

Van Gaal kiest voor De Vrij naast Van Dijk, Bergwijn vervangt Gakpo
© Pro Shots
Nederland
Nederland
6 - 1
Turkije
Turkije

Onder de lat is er geen verrassing: Justin Bijlow keept, zoals hij dat in de twee voorgaande duels (1-1 bij Noorwegen, 4-0 tegen Montenegro) ook al deed. Als rechtsback krijgt Denzel Dumfries wederom de voorkeur, terwijl de van een schorsing teruggekeerde Daley Blind zijn plek als linksback weer mag innemen. Van Gaal verklapte daags voor de wedstrijd al dat de routinier de voorkeur zou krijgen boven kersvers international Tyrell Malacia.

Centraal achterin keert Van Dijk terug, zoals Van Gaal ook al had aangekondigd. De captain van Oranje speelde tegen Noorwegen de hele wedstrijd, waarna hij tegen Montenegro rust kreeg. Dit omdat hij pas net terug is van een loodzware knieblessure. Het was de vraag wie er naast hem zou gaan spelen. De Vrij (die al tweemaal negentig minuten speelde) of De Ligt (die tegen Noorwegen geschorst was en tegen Montenegro de vervanger van Van Dijk was). De keuze van Van Gaal is dus gevallen op De Vrij.

Op het middenveld is niets veranderd ten opzichte van de vorige duels: daar staan wederom Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Davy Klaassen. Voorin behoudt ook Steven Berghuis op rechts zijn plek, net als spits Memphis Depay. Op links is wel een noodgedwongen wijziging. Cody Gakpo moest zich eerder deze week afmelden vanwege een blessure, hij wordt vervangen door Steven Bergwijn, die tegen Montenegro ook al voor hem inviel.

Opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Klaassen, F. de Jong, Wijnaldum; Berghuis, Memphis, Bergwijn.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.