Van Gaal: 'Ik hoop en denk nog steeds dat Barcelona kampioen wordt'

Reacties

Louis van Gaal denkt dat Barcelona nog een goede kans maakt om kampioen van Spanje te worden. Ondanks het gelijkspel tegen Atlético Madrid houdt Van Gaal goede hoop voor zijn voormalige club. 

Van Gaal: 'Ik hoop en denk nog steeds dat Barcelona kampioen wordt'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Met nog drie wedstrijden te gaan, bleef de achterstand van Barcelona op koploper Atlético Madrid twee punten. Als Real Madrid zondag wint van Sevilla staat de Koninklijke net als Atlético op 77 punten en als Real alle overige wedstrijd ook nog wint, is die ploeg kampioen van Spanje. Van Gaal denkt echter dat het zo'n vaart niet zal lopen: 'Real heeft veel meer moeite om wedstrijden te winnen dan Barcelona. Ik hoop en denk nog steeds dat Barcelona kampioen wordt', zei hij bij Ziggo Sport.

Van Gaal sprak over een zeer interessante wedstrijd tussen Barcelona en Atlético, maar de club waar hij tussen 1997 en 2000 én 2002 en 2003 trainer was won niet. 'De kans op het kampioenschap is kleiner geworden, maar het is nog niet over. Ik heb natuurlijk wel een Barcelona-outfit aan, maar er is nog hoop', zo was Van Gaal optimistisch over de kansen van Ronald Koeman en consorten.

Van Gaal denkt vooral dat Real Madrid en Atlético Madrid nog punten gaan laten liggen in de resterende wedstrijden: 'Real Madrid moet morgen eerst nog winnen van Sevilla. Dat is geen makkelijke tegenstander. Julen Lopetegui zit daar en heeft nog een appeltje te schillen met Real, dat sowieso veel moeite heeft om wedstrijden te winnen. Ik denk dat Real niet goed genoeg is. En Atlético heeft ook meer moeite met winnen dan Barcelona.'

Barcelona speelt nog uitwedstrijden tegen Levante en Eibar en een thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo. Atlético speelt nog thuis tegen Osasuna en Real Sociedad en uit tegen Real Valladolid. Real Madrid speelt na Sevilla nog tegen Granada (uit), Athletic Bilbao (uit) en Villarreal (thuis).

Tijdens de kraker zoomden we in op het spel van Frenkie de Jong. Lees hieronder de uitkomst.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.