Titel ver weg voor Barcelona na kraker tegen Atlético Madrid

Reacties

Barcelona is er zaterdag in een boeiende kraker tegen Atlético Madrid niet in geslaagd om in elk geval tijdelijk de eerste plaats in La Liga te pakken. Het bleef 0-0. De Catalanen zijn in het restant van de spannende competitie afhankelijk van puntenverlies van zowel Atlético als Real Madrid.

Titel ver weg voor Barcelona na kraker tegen Atlético Madrid
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

In Camp Nou duelleerde het team dat in de eerste seizoenshelft bijna geen steek liet vallen (Atlético) met de ploeg die sinds de jaarwisseling bezig is aan een inhaalrace (Barcelona). Tijdens de bespiegelingen vooraf ging de meeste aandacht uit naar de teruggekeerde Luis Suárez, die voor de aftrap een mini-eerbetoon kreeg. Tijdens de warming-up waren op de schermen van Camp Nou beelden te zien van enkele van de 198 goals die de Uruguayaan had geproduceerd in dienst van Barcelona.

Wie had verwacht dat Atlético zich zou ingraven, kwam bedrogen uit. De koploper kreeg voor rust verreweg de meeste en grootste kansen. Het bal werd geopend door Ángel Correa, die net van scoren werd weerhouden door Clément Lenglet. Daarna was het Marc-André ter Stegen die uitgroeide tot de plaaggeest van Atlético. De Duitser verrichtte liefst vijf reddingen voor rust, waarbij vooral zijn reflex op een schot van Marcos Llorente in het oog sprong.

Dest valt op
Bij Barcelona kwam de meeste dreiging aanvankelijk via Sergiño Dest, die enkele keren gevaarlijk doorkwam vanaf rechts. Vlak voor de onderbreking was daar het moment van Lionel Messi: na een weergaloze solo redde Jan Oblak op al even fraaie wijze. Net als Dest stond ook Frenkie de Jong in de basis bij de Catalanen. De ex-Ajacied kreeg een meer controlerende rol na het uitvallen van Sergio Busquets, die in botsing was gekomen met Stefan Savic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de hervatting speelde Barcelona veel beter. De ploeg van de opnieuw geschorste Ronald Koeman (die het duel uiteraard volgde vanaf de tribune) maakte veel minder fouten in balbezit en dwong Atlético middels het vroeg drukzetten tot verkeerde keuzes. Mogelijkheden ontstonden er ook. Zo zette Antoine Griezmann zijn oud-ploeggenoot Oblak aan het werk en zag Ilaix Moriba (de vervanger van Busquets) een inzet worden gekraakt.

Ondanks de verhoogde druk van Barcelona was het niet zo dat het piepte en kraakte bij het als altijd perfect georganiseerde Atlético, dat er via Yannick Carrasco enkele keren dreigend uitkwam. In de slotfase kopte de ingevallen Ousmane Dembélé vrij voor het doel van Oblak nog over, waardoor de Catalanen met een teleurstellende 0-0 genoegen moeten nemen.

Niet onbelangrijk: als Barcelona en Atlético aan het einde van de rit gelijk eindigen, finishen de Madrilenen boven de Catalanen door een beter onderling resultaat. Eerder dit seizoen werd het namelijk 1-0 voor de mannen van Diego Simeone.

Programma
Barcelona stuit deze competitie nog op Levante (uit, dinsdag), Celta de Vigo (thuis, 16 mei) en Eibar (uit, 23 mei). Voor Atlético wachten nog duels met Real Sociedad (thuis, woensdag), Osasuna (thuis, 16 mei) en Real Valladolid (uit, 23 mei).

Uiteraard is ook Real Madrid nog een factor van belang. Sterker nog: de ploeg van Zinedine Zidane prolongeert zijn titel bij het winnen van de resterende wedstrijden, tegen achtereenvolgens Sevilla (thuis, zondag), Granada (uit, donderdag), Athletic de Bilbao (uit, 16 mei) en Villarreal (thuis, 23 mei). Real heeft namelijk een beter onderling resultaat in de duels met zijn stadgenoot.

Het titelverloop in La Liga:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.