Van Gaal houdt zestal buiten selectie: 'Voor het Nederlandse voetbal'

Reacties

Louis van Gaal is maandagmiddag op zijn persconferentie in Zeist uitgebreid ingegaan op zijn keuzes voor de selectie van het Nederlands elftal. De bondscoach verklaarde daarbij rekening te houden met het belang van het Nederlandse voetbal.

Van Gaal houdt zestal buiten selectie: 'Voor het Nederlandse voetbal'
© Pro Shots

Van Gaal verraste deze week door met Vincent Janssen, Bruno Martins Indi en Jerdy Schouten drie nieuwelingen op te roepen. 'Maar er zijn veel meer spelers in beeld', benadrukte de bondscoach maandag. Bijvoorbeeld Lutsharel Geertruida, Sven Botman en Brian Brobbey', somde Van Gaal op.

'Ik lees overal dat ik die had moeten selecteren, maar ik ben bondscoach van het Nederlandse voetbal. Ik moet zorgen dat Jong Oranje zich ook kwalificeert. Dan moet ik die spelers toch juist in Jong Oranje laten spelen? Want het is toch juist heel belangrijk voor die generatie dat ze een EK gaan spelen? Dan hebben ze de ervaring van een toernooi', verklaarde de bondscoach.

'Tien jaar geleden deed ik hetzelfde toen het Europees kampioenschap in Israël werd georganiseerd. Toen waren al die spelers, Martins Indi en consorten, daar. Ik heb altijd voor het Nederlandse voetbal gekozen, niet voor mezelf. Het zou veel eenvoudiger zijn om Brobbey en Geertruida en Mitchell Bakker bijvoorbeeld ook uit te nodigen, maar nee, dat is niet goed voor het Nederlandse voetbal.'

De vier spelers die Van Gaal noemde zitten nu dus in de selectie van Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi, evenals een aantal spelers dat hun debuut voor het Nederlands elftal al achter de rug heeft. 'De jeugd net onder het Nederlands elftal moet de hoogste weerstand ondervinden, die krijg je op het EK', zei Van Gaal. 'Dat moeten die jongens leren. Daarom zijn ook Ryan Gravenberch en Devyne Rensch daar. Voor de bondscoach wordt het pas belangrijk in november. Nu is het belangrijk voor Jong Oranje om Nederland op het hoogste niveau te laten strijden op een Europees kampioenschap.'

Programma Oranje


Vr 3 jun. 2022

Wo 8 jun. 2022

Za 11 jun. 2022

Di 14 jun. 2022

Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.