Van Gaal houdt rekening met nieuwe spelers bij Oranje in komende dagen

Reacties

De selectie van Oranje zou in de komende dagen uitgebreid kunnen worden, vertelde Louis van Gaal woensdagavond op de persconferentie na de 1-2 zege op Wales. Nu Jong Oranje zich heeft gekwalificeerd voor het EK, zouden spelers overgeheveld kunnen worden naar de A-ploeg.

Van Gaal houdt rekening met nieuwe spelers bij Oranje in komende dagen
© Pro Shots
Wales
Wales
1 - 2
Nederland
Nederland

'Dat kan, maar dat heeft meer te maken met de vraag of er blessures zijn in onze groep', zei Van Gaal, die specifiek het uitvallen van Matthijs de Ligt tegen Wales benoemde. Zes minuten voor tijd maakte De Ligt plaats voor Bruno Martins Indi en het is onduidelijk hoe ernstig zijn klachten zijn. 'Dan kan het zijn dat ik spelers oproep. Ik weet het op dit moment nog niet.'

'Het gaat erom dat ik mijn spelers niet wil overbelasten', vervolgde Van Gaal, die om dezelfde reden ook elf nieuwe spelers opstelde in Cardiff. 'Dat ik met een geheel ander elftal speel, heeft alles met dat feit te maken. Aan het eind van het seizoen wil ik mijn spelers niet overbelasten. In principe zou Matthijs ook tegen Polen spelen, maar ik weet niet of dat nog haalbaar is.'

Vanwege blessureleed bij Tim Krul maakte Kjell Scherpen deze interlandperiode al de overstap van Jong Oranje naar de selectie van Van Gaal. De bondscoach liet bij de bekendmaking van zijn selectie verder weten gecharmeerd te zijn van Brian Brobbey, maar wilde de spits vanwege diens belang voor Jong Oranje niet oproepen.

Van Gaal beaamde woensdagavond dat er spelers zijn van Jong Oranje die hij 'interessant' vindt. 'Maar dat ga ik niet zes keer zeggen, want dan ligt de nadruk er te veel op.' Jong Oranje plaatste zich woensdag voor het EK dankzij een 1-1 gelijkspel van concurrent Zwitserland tegen Moldavië. Bondscoach Erwin van de Looi zei vervolgens tegen de NOS dat hij donderdag waarschijnlijk gaat bellen met Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.