Jong Oranje geplaatst voor EK dankzij misstap Zwitserland

Reacties

Jong Oranje is zeker van deelname aan het EK. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi kreeg woensdagavond goed nieuws uit Moldavië.

Jong Oranje geplaatst voor EK dankzij misstap Zwitserland
© Pro Shots

De Nederlandse talenten rekenden dinsdagavond in Almere overtuigend af met Jong Gibraltar (6-0) en moeten nog één wedstrijd spelen: komende zaterdag op bezoek bij Jong Wales. Die wedstrijd zal echter louter voor de statistieken zijn.

Dat heeft alles te maken met de misstap van Jong Zwitserland. De grootste concurrent van Jong Oranje in Groep E van de kwalificatie verslikte zich woensdag in de leeftijdsgenoten van Moldavië. De Zwitsers namen nog wel de leiding, maar kregen een kwartier voor tijd de 1-1 om de oren. Daar kwamen ze niet meer van te boven.

Jong Zwitserland komt zo net als Jong Oranje op 23 punten, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de Nederlanders. De ploeg van Van de Looi is daardoor zeker van kwalificatie voor het EK, dat in de zomer van 2023 gehouden wordt in Roemenië en Georgië.

Stand Groep E

1. Nederland 9-23 (31-3)
2. Zwitserland 10-23 (22-6)
3. Moldavië 10-12 (7-12)
4. Bulgarije 9-9 (9-10)
5. Wales 8-8 (13-13)
6. Gibraltar 8-0 (0-38)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.