Van Gaal helder: 'Argentijnse wereldtitel was vooropgezet spel'

Reacties

Louis van Gaal plaatst zijn vraagtekens bij de integriteit van de door Argentinië behaalde wereldtitel op het WK in Qatar. Van Gaal, bondscoach van Oranje op dat toernooi, sprak zich daar maandagavond over uit tijdens de Eredivisie Awards.

Van Gaal helder: 'Argentijnse wereldtitel was vooropgezet spel'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Nadat Van Gaal een update over zijn gezondheid had gegeven, verscheen hij voor de camera van de NOS en sprak hij openlijk zijn twijfels uit bij de manier waarop de blauw-witte ploeg rond Lionel Messi de mondiale eindronde won. 'Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt, en hoe wij eraan komen. Als je ziet hoe sommige Argentijnse spelers over de schreef gingen zonder bestraft te worden, denk ik dat het allemaal vooropgezet spel was.'

Gevraagd of de Amsterdamse oefenmeester daarmee bedoelde dat het de bedoeling was dat Messi wereldkampioen moest worden, antwoordde hij bevestigend. Op verdere vragen over het WK en de huidige toestand van het Nederlands elftal verkoos Van Gaal niet inhoudelijk te reageren. Het gesprek eindigde zodoende nogal ongemakkelijk.

Van Gaal en het Nederlands elftal sneuvelden in december 2022 in de kwartfinale van het WK tegen de latere wereldkampioen. Argentinië nam een 2-0 voorsprong, maar Oranje vocht zich knap terug tot 2-2 om vervolgens na strafschoppen geëlimineerd te worden. Argentinië maakte vervolgens korte metten met Kroatië in de halve finale en versloeg ook Frankrijk vanaf elf meter na een zinderende finale in Lusail.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.