Van Gaal dreigt Jones opnieuw te moeten missen

Reacties

Louis van Gaal moet het mogelijk opnieuw een tijdje doen zonder verdediger Phil Jones. De 23-jarige verdediger van Manchester United heeft aan de 2-1 zege op Swansea City van zaterdag een enkelblessure overgehouden.

Van Gaal dreigt Jones opnieuw te moeten missen

De Engelsman haalde net als Ashley Young het eindsignaal niet in het duel met de Welshmen. Zondag laat Van Gaal op  de clubwebsite weten dat de verdediger opnieuw met enkelklachten kampt. Hou lang Jones eventueel uit de roulatie is, is nog niet duidelijk. Door blessureleed kwam hij dit seizoen maar tot tien competitieduels.

De blessure van Young valt wel mee. 'Bij Phil Jones is het min of meer dezelfde blessure als hiervoor, maar bij Young komt het vooral omdat hij zoveel wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld in een korte tijd', aldus Van Gaal.

Tot slot gaf Van Gaal toe Michael Carrick in de slotfase nog om een bepaalde reden gebracht te hebben. 'Dat was louter om tijd te rekken. Swansea deed dat al de hele wedstrijd', legt Van Gaal uit over de vervanger van Ander Herrera.

Door de zege van zaterdag is United inmiddels vijfde. De achterstand op koploper Arsenal is nog steeds negen punten. Behalve Jones staan ook Jesse Lingard (hamstring), Marcos Rojo (schouder), Antonio Valencia (enkel) en Luke Shaw (gebroken been) nog aan de kant bij de Engelse recordkampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.