Van Gaal blijft optimistisch: 'Gat naar de top is klein'

Reacties

Louis van Gaal hoopt dat zijn spelers van de druk verlost zijn door de 2-1 overwinning op Swansea City. De Manchester United-manager richt zijn vizier nu weer op de top van de Premier League.

Van Gaal blijft optimistisch: 'Gat naar de top is klein'

Van Gaal legde aan de BBC uit dat een offensieve wijziging in zijn tactiek bijdroeg aan de eerste zege van United sinds 21 november. 'Aangezien Swansea 4-4-2 speelt met een ruit op het middenveld, kozen wij voor een risicovol systeem met drie verdedigers. Dat deden we erg goed en we kregen veel kansen.'

Toch maakte United pas in de 47ste minuut de eerste goal. 'Het is ons probleem dat we de kansen niet afmaken. Toen we eenmaal scoorden, was het probleem opgelost. Beide doelpunten waren schitterend', doelde Van Gaal op de kopbal van Anthony Martial en het hoogstandje van Wayne Rooney. De Engelse spits bepaalde de eindstand op 2-1.

Door de overwinning is het verschil met de vierde positie geslonken tot twee punten. Koploper Arsenal heeft een marge van negen punten. Van Gaal: 'Dit is een fantastische manier om het nieuwe jaar in te luiden. Ik ben blij voor de spelers, want ze gingen gebukt onder grote druk. Nu hebben we gewonnen, staan we nog steeds in de buurt van de top en is het gat zelfs kleiner geworden. Dat is voetbal, een seizoen duurt acht maanden en niet vier weken.'

Domper op de feestvreugde van United was dat Phil Jones en Ashley Young met blessures naar de kant moesten. In de defensie van The Mancunians kampen ook Marco Rojo en Luke Shaw met blessureleed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.