Van Gaal: 'Dit is dramatisch voor Kevin'

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft via de KNVB zijn compassie uitgesproken voor Kevin Strootman. De vaste waarde van Oranje kreeg maandag te horen dat hij het WK mist door een zware knieblessure, die hem zo'n negen maanden aan de kant houdt.

Van Gaal: 'Dit is dramatisch voor Kevin'

'Dit is dramatisch voor Kevin', laat Van Gaal via de voetbalbond weten. Van Gaal liet al weten dat de AS Roma-middenvelder sowieso zou gaan spelen op het WK in Brazilië. Strootman behoorde samen met Robin van Persie (Manchester United) en Arjen Robben (Bayern München) tot de zogenaamde Grote Drie.

'Ik kan me voorstellen dat zijn wereld op dit moment even instort. Kevin stond zowel met zijn club AS Roma, als met Oranje voor een heel belangrijke periode', aldus Van Gaal. 'Ook voor het Nederlands elftal is dit een aderlating. Kevin heeft een heel grote bijdrage geleverd aan onze kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Wij deden nooit tevergeefs een beroep op hem. Maar het allerergste is het voor Kevin, die zijn droom in duigen ziet vallen.'

Strootman liep de zware blessure zondagavond op in het duel met Napoli. Binnen een kwartier moest hij het veld verlaten vanwege de blessure aan zijn linkerknie. Na zijn opgelopen blessure probeerde Strootman het nog wel, maar enkele minuten later bleek bij een volgende actie dat hij toch met een brancard van het veld moest.

Overigens is het niet dezelfde knie als waaraan Strootman woensdag in en tegen Frankrijk een blessure opliep. Hij verliet tijdens de 2-0 nederlaag nog voor de rust het veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.