Napoli nadert Roma na onrustig gevecht om tweede plaats

AS Roma heeft een slechte avond beleefd bij Napoli. Niet alleen viel Kevin Strootman uit, maar ook ging in de slotfase een positief resultaat verloren (1-0).

Strootman moest al binnen een kwartier het veld verlaten met een knieblessure die zich ernstig laat aanzien. Ook zonder de inbreng van de Oranje-international bleef AS Roma op de been in de strijd om de tweede plaats achter koploper Juventus.

De strijd om de tweede plaats werd gekenmerkt door onrust. Geen van beide ploegen slaagde erin de controle te krijgen over de wedstrijd. Balverlies voerde de boventoon en het aantal kansen in de eerste helft was daardoor op één hand te tellen.

Gervinho liet twee keer de gelegenheid liggen AS Roma op voorsprong te zetten, zoals Dries Mertens aan de andere kant zijn poging namens Napoli zag stranden. Na rust deed de Belgische international ook van zich spreken.

Hoewel AS Roma meer verdiende dan een gelijkspel op basis van het vertoonde spel na rust, was het dreigender dan Napoli dat er met de punten vandoor ging. José Callejon kopte in de 81ste minuut raak uit een voorzet van Faouzi Ghoulam.

Daarmee verkleinde Napoli de achterstand tot drie punten op AS Roma, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. De andere winnaar was Juventus, dat de belangrijkste achtervolger AS Roma verder achterop zag raken.